fbpx

Miért utálják a motorosokat? Bezzeg a mi időnkben…

Bezzeg a mi időnkben

De sokszor is halljuk ezt az agyoncsépelt frázist! Amikor fiatal voltam, én is kinevettem az Öregeket, akik szinte minden mondatuk elé odabiggyesztették. Idősebben már nem nevetek ezen.

Kérték, hogy írjak le néhány csapongó gondolatot a motoros tapasztalataimból. Én csak szürke, vidéki kisegér voltam. Büszke vagyok rá azonban, hogy nagyjaink közül személyesen ismerhettem Szabó II. Lászlót (megkaptam az egyik kesztyűjét), és közelebbről Surányi Endrét (dedikálta egyik könyvét nekem), akit példaképemnek is tekintettem. Ami miatt született ez a kis karcolat, az egy utolsó csepp volt a pohárban.

Sajnos tudjuk, hogy a motorosokat csak a gyalogosok, kerékpárosok, gépkocsivezetők, buszvezetők… pilóták nem kedvelik. Miért?

Reggel jövünk munkába személygépkocsival az M0 északi részén. A semmiből feltűnik egy motoros, jobbról-balról előz, kb. minimum 150 km/óra sebességgel, és elhűlve tapasztalom, hogy fehér alsóing(!) képezi a ruházatot. Úgy lebénultam (szerencsére nem én vagyok a sofőr), hogy lejjebb már nem jutottam az analízissel.

Ugyanitt, hasonló sebességgel és „rugalmas” előzési technikával találkoztam már büntetőfékező motorossal, aki jogos felháborodásból – csúcsforgalmi időben a belső sávot nem biztosította neki a sok hülye autós, hogy 200 km/óra sebességgel tudjon közlekedni – elkezdett mutogatni, közben büntetőfékezett.

5+1 öltözködési stílus motoron 

Ez a sokból két kiragadott extrém példa, de sajnos ezekkel szemben mindössze egy szabályosan haladó motorost tudok „felsorakoztatni.” Jobb esetben az emberek egy fejcsóválással elengedik a kérdést, de nem jó szájízzel. Rosszabb esetben érkezik a helyszínelő, de általában nem az autóvezető húzza a rövidebbet…

Miért van ez?

Meggyőződésem, hogy a fokozatmentességben van a hiba. A mi nemzedékünkig megvolt a fejlődés, amely a nagy Vasakhoz vezetett. Babetta, Riga, Verhovina, Komár… (Csak azokat sorolom, amelyeken én nőttem fel.)

Kismotor vezetési engedély. Simson… Oh! Motorszerelés, motorépítés. Balkán vázba applikált Simson Star blokk. Dombra fel 0, lefele mérgezett egér. Danúvia, kiherélt kipufogóval és még sorolhatnám.

 

Nincs még  vége, lapozz tovább!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x