HírekMotorokMotorozás

Elhunyt Szabó II László, a magyar motorsport meghatározó alakja

Szabó II László

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Szabó II László, a magyar motorsport meghatározó jelentőségű alakja, huszonkétszeres magyar bajnok .

A Magyar Motorsport Szövetség vasárnapi gyászjelentése szerint csaknem 25 éves pályafutása során Szabó négy különböző szakágban 22 magyar bajnoki címet nyert. A gyorsasági világbajnokságokon több éven keresztül ért el dobogós helyezést, többször megelőzve a sokszoros világbajnokokat, Phil Readet és Giacomo Agostinit.

A gyorsasági vb 125 köbcentis géposztályában 1967-ben és 1970-ben is ötödik lett, ami karrierje csúcsának számít.

Pályafutásának elismeréséül megkapta a Magyar Népköztársaság Sport Érdemérem arany fokozatát, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Szabó II László fia Szabó Attila sem esett messze a fájától, hiszen ő is többszörös Kanada Bajnok, 2001 SSP 600 és Stocksport Magyar Bajnok, Közép-Európa Kupa SSP 600 és Stocksport 3. helyezett, 1988 tól motorozott versenyszerűen (Forrás: TotalBike). Attila korábban  Hungaroring Motoros Akadémia vezető oktatója volt, jelenleg pedig saját cégében autós vezetéstechnikai képzésekkel foglalkozik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mivel a motorozás családi hagyomány, Szabó II László menye, Attila felesége is egy motorversenyző lett, ő pedig nem más, mint Molnár Ágnes, aki korábban a Suzuki GSX-R Kupában versenyzett. Ilyen felmenők mellett nem csodálkoznék, ha a két fiú unoka is jeleskedne a versenypályán.

Szabó II Lászlót a Magyar Motorsport Szövetség saját halottjának tekinti.

Hosszú betegség után elhunyt Szabó Attila egykori motorversenyző

Forrás: MTI 2020. május 17., Fotó: MAMS.hu, Schwanner Endre

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük