HírekEseményekMotorverseny

Valentino Rossi lánya nem fog motorozni

Valentino Roddi és Francesca Sofia NovelloA kilencszeres világbajnok MotoGP sztár még augusztus közepén osztotta meg a jó hírt követőivel, miszerint modell párjával kisbabát várnak. A motoros nők felháborodtak.

Természetesen mindenki nagyon örül a jó hírnek, és annak is, hogy a frissen visszavonult versenyző családot alapít. Fotómodell párjával, Francesca Sofia Novelloval 2016 óta vannak együtt és a kisbaba nem sokkal azután fog világra jönni, hogy Rossi végleg befejezi a motorversenyzést.

A felháborodásra egy interjúban elhangzott megjegyzése adott okot. Ezt mondta:

“è una bambina, avrei preferito un maschio, ma almeno non la metterò sulla moto”
“Quando la Franci mi ha detto che avremmo avuto una figlia le ho risposto che era una bella notizia, perché così non dovremo decidere se farla correre o meno. ‘Sicuramente non correrà in MotoGP e sono felice’.”

Magyarul valahogy így hangzik:

“lány lett, jobban örültem volna egy fiúnak, de legalább nem ültetem fel a motorra.”

“Amikor Franci elmondta, hogy lányunk lesz, azt mondtam neki, hogy ez jó hír, mert akkor nem kell eldöntenünk, hogy versenyezzünk-e vele vagy sem. Biztosan nem fog a MotoGP-ben versenyezni, és én boldog vagyok.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Motocicliste.net olasz, női motoros magazin Facebook csoportjában a tagok felháborodtak ezen a kijelentésen. Szerintük Rossi szégyellhetné magát diszkriminatív nyilatkozata miatt, ami rosszabb, mint a Tálibok elvei.

Mások szerint a kislány amúgy sem lesz versenymotoros alkat. Ha szerencséje van, modell anyukájára hasonlít majd és túl magas lesz a versenyzéshez. Amúgy meg úgyis azt csinál majd, amit akar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino Rossi (@valeyellow46)

Rossi viszont egy másik interjúban arról is beszélt, hogy sosem gondolt bele abba, milyen nehéz lehetett a szüleinek 26 éven keresztül nézni a pálya széléről, ahogy ő versenyzett. Erre csak akkor jött rá, amikor féltestvérének, Luca Marininek szurkolt és izgult érte. Talán csak arra gondolt nyilatkozatában, hogy így, hogy lánya lesz, legalább ez az izgalom kimarad az életéből így.

Bár így is marad majd izgulni való, ha a kis bambina olyan szép lesz, mint az anyukája.

 

[wpdiscuz-feedback id=”scas4m4wt2″ question=”Mit gondolsz, Rossi szerinted is hím-soviniszta? ” opened=”0″]Mit gondolsz, Rossi szerinted is hím-soviniszta? [/wpdiscuz-feedback]

 

Címlapkép

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük