MotorokMotorozás

Ki mondja meg, hogy ki az igazi motoros?

Ki az igazi motoros?Újra és újra visszatérő téma ez a motorosok között és a közösségi médiában is napokig tartó viták alakulnak ki arról, hogy ki az igazi motoros, hogy mióta motorozik, aki igazi motoros. Szerinted? Tegnap a zárt Facebook csoportunkban hozta nyilvánosságra egy tag a véleményét, amitől sokaknál kiborult a bili. Ez nem kérdés volt, nem témafelvetés, csak egy egyszerű kinyilatkoztatás. Aztán kiderült, hogy ő is csak egy éve motorozik… jogosan merült hát fel a kérdés, hogy akkor

Miért pont ő a megmondó ember:

“Szia motoros, leendő motoros, képzeletben motoros csaj 😊
Tökre nem vagy motoros azért, mert kb. 2 hónapja gyakorlod a motorozást. Akkor sem vagy az, amikor a második évedet töltöd a kétkerekűdön.
Ne adj tanácsot, ne is fogadj zöldfülűektől.
Menj, tapasztalj, legyen benned alázat is.
Kérj és fogadj segítséget a sokat megélt csajoktól!”

Valójában igaz, amit leírt, mégis többen sértésnek vették, hiszen aki már egyszer eljutott oda, hogy letette a vizsgát és kezében van a motoros jogosítvány és már megvan a saját motorkerékpárja is, jogosan nevezheti magát motorosnak. Vagy nem?

A hozzászólásokat olvasva rájöttem, hogy annak, hogy valaki mennyire érzi magát motorosnak, az idő is az egyik indikátora. Nyilván, amikor valaki elkezd motorozni, motoros akar lenni, ezért motorosnak érzi magát. Persze vannak olyanok is, akik már attól is motorosnak érzik magukat, hogy vannak motoros barátaik, de mondjuk sosem mernének felülni egy motorra, pláne vezetni azt. Na nekik innen üzenem, hogy azért ennél több kell ahhoz, hogy motorosnak nevezhesd magad.

Aztán ahogy telik az idő, az ember rájön, hogy mennyire nem tud semmit a motorozásról. Később az is jelentőségét veszti, hogy vannak-e motoros barátai vagy sem. Főleg mivel az évek múlásával elkopnak a barátok, a régi motorosok némelyike elmúlik motoros lenni… vagy csak eladja a motorját, de ha előtte 30 évig motoros volt, akkor ő már nem motoros?

Valójában szerintem az igazi motoros csak maga miatt motorozik és nem azért, hogy mások mit gondolnak. Leszarja, hogy mások motorosnak gondolják-e. Ez az érzés egyszer csak megérkezik az idő múlásával. Egyszer csak olyan bölcs leszel, mint a Faterok Motoron-ban Peter Fonda. 😜 (Ha még nem láttad a filmet, nézd meg, mert sírva röhögős.)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Ki mondja meg, hogy ki az igazi motoros?

  • Sárik Vilmos

    Vajon ki az igazi “motoros”…? Aki vagy negyven éve, minden nap, ugyanazon útvonalon, napi 5-6 kilóméterről jár a munkahelyére az öreg S50-essel….vagy akinek még a tojáshéj a fenekén, és alig pár éves a jogosítványa, de már számtalan különféle típussal bejárta fél európát…..? 😉

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük