fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Mi az a Hollywood Vampires, Johnny Deppel az élen?

hollywood vampiresHollywood Vampires név alatt jelent meg szeptemberben Alice Cooper, Johnny Depp és Joe Perry összefogásában egy remek rock album, melyen Depp-et színészi tehetsége mellett, zenészként is meghallgathatjuk.

A zenei összefogásban az utóbbi „nagy neveket” Duff McKagan basszusgitáros és Matt Sorum dobos erősítik a fellépéseken.

A lemezen pedig Paul McCartney, Slash, Dave Grohl és Brian Johnson is szerepelnek, tehát hatalmas projektről van szó.

Ahogyan az lenni szokott, megvan a jótékony oldala is a dolognak – a korongok és a fellépések bevételét a MusiCares (idős vagy beteg rock zenészekért) alapítványnak ajánlották fel a „vámpírok”.

A dalok között két Alice Cooper újdonság is hallható, valamint feldolgozásokat játszanak a zenészek.

De honnan indult ez az egész? 1972-t írtunk, amikor megalakult a Hollywood Vampires, a hollywood-i Rainbow Bar & Grill bárban, ahol olyanok öntöttek fel a garatra együtt, mint Paul McCartney, Jim Morrison, John Lennon, Ringo Starr vagy Keith Moon.

Ezt a hangulatot akarták feléleszteni Cooper-ék, amikor 3 évvel ezelőtt elindították a folyamatot.

A 2012-ben megjelent Éjsötét árnyék című Tim Burton filmben, melyben természetesen Depp játssza a főszerepet, szintén kapott egy zenés jelenetet Alice Cooper. Az amerikai filmbemutató sem volt semmi, ahogyan olvastam, ugyanis a filmvetítés után egy rock koncert várta a közönséget, ahol Alice és Johnny mellett megjelent Steven Tyler és Joe Perry is.

Az “újdonsült vámpírok” kitettek magukért, de ez várható is volt, ennyi tehetséget látva egy kupacban!

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x