HírekMotorbemutatóMotorok

Mayman Aerospace P2 Speeder repülő motorkerékpár

A Mayman Aerospace P2 Speeder repülésre kész prototípusa a Draper Venture Network CEO Summit rendezvényén debütált a kaliforniai Venturában. A P2 egy nagy sebességű, egyszemélyes légi haszonjármű (AUV), amely pilótával vagy pilóta nélkül is képes lesz repülni.

Maxmann Aerospace Speeder repülő motorkerékpárA nyolcmotoros prototípus végleges változata 1000 fontot képes lesz felemelni, és teherszállító konfigurációban több mint 500 mérföld/órás sebességgel repül majd.

“A Speeder AUV teljesen megváltoztatja a játékot. Ez az egyik legizgalmasabb, az iparágat felforgató technológia, amit eddig láttunk, és örömmel biztosítottuk ezt a platformot az első nyilvános bemutatóhoz” – mondta Tim Draper, az elsődleges befektető. “Hiszünk abban, hogy a Speeder a VTOL repülés jövője, és én személy szerint már alig várom, hogy magam is repülhessek vele.”

A kísérleti tesztek várhatóan 2022 negyedik negyedévében indulnak. A vállalat a Speeder repülő motorkerékpár sokoldalúságával is büszkélkedhet, amely a teherszállításban, a tűzoltásban, az orvosi EVAC-ban és a katonai műveletekben is felhasználható.

“A tanúsítás után a Speeder repülőgépek lehetővé teszik majd, hogy az üzemeltető felpattanjon, megnyomja a start gombot, és felszálljon” – áll a vállalat közleményében. “A fényes, aerodinamikus szénszálas karosszériától az ergonomikus pilótapozícióig mindent úgy fejlesztettünk ki, hogy a Speeder üzemeltetői számára maximális repülési hatékonyságot és ultra-biztonságos rendszerredundanciát biztosítsunk.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A vállalat állítása szerint a Speeder “drámaian olcsóbb lesz, mint egy helikopter”, és nulla nettó szén-dioxiddal vagy fenntartható repülési üzemanyaggal (SAF) működik majd.

Nem kell repülő motor: egy ismeretlen személy jetpack-en repült Los Angeles felett

A Mayman Aerospace a JetPack Aviation Corporation alatt működő márkacsoport, amely a világ első FAA-engedéllyel rendelkező JetPackjét tervezte és építette meg a kísérleti kategóriában. A vállalat korábban két szerződést is elnyert az amerikai hadsereggel.

“Egy évtizeddel ezelőtt indítottuk el a JetPack Aviationt, és a név jól szolgálta a JetPack technológiánk fejlesztését, de ahogy a jövőbe tekintünk, szükségünk volt egy olyan márkára, amely egyértelműen meghatározza a professzionális, nem pedig a fogyasztói Speeder termékünket és piacainkat” – mondta David Mayman, a vállalat vezérigazgatója.

“A Mayman Aerospace a VTOL repülés külső határait feszegeti, és továbbra is folytatja az innovációt és az új technológiák beépítését, beleértve a hidrogénhajtású turbinamotorokat, az elektromos fanjeteket és a turbofan meghajtást, az autonóm rajzáshoz szükséges komplex “érzékelő és elkerülő” érzékelőket, és potenciálisan még a szuperszonikus repülést is. A Mayman Aerospace-nél soha nem mondjuk, hogy nem lehet megcsinálni. Ehelyett azt kérdezzük: “Hogyan valósíthatjuk meg?”.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük