HírekMotorokMotorozás

Nem kell repülő motor: egy ismeretlen személy jetpack-en repült Los Angeles felett

Ismeretlen repülő ember jetpack-kelKét hónap alatt már másodszor jelentette több légitársaság, hogy egy ismeretlen személy a repülőgéppel egy magasságban repül Los Angeles fölött.

Először 2020. augusztus 30-án jelentette két nemzetközi repülőjárat személyzete is, hogy valaki egy jetpackkel repül a los angelesi repülőtér közelében. „Tower, American 1997” – mondta akkor az American Airlines pilótája a légiforgalmi irányítóknak egy hangnapló szerint. – “Most elhaladtunk egy srác mellett egy jetpackben.”

A személy körülbelül 300 méterre balra volt a repülőtől, és a repülővel azonos magasságban repült, körülbelül 3000 láb magasan (kb. 900 m) – mondta a pilóta.

Az NBC News információi szerint október 14-én, helyi idő szerit 13:45-körül a China Airlines személyzete észlelt egy jetpacken repülő személyt körülbelül 6000 láb (majdnem 2 kilométer) magasságban – áll a Szövetségi Légügyi Hivatal közleményében.

Az ismeretlen személy a repülőtértől hét mérföldre északnyugatra repült a hátára szerelt repülő szerkezettel. Az NBC Los Angeles híradása szerint a Southwest Airlines pilótája is látta a repülő személyt.

[wpdiscuz-feedback id=”m5wmnijtwd” question=”Te kipróbálnál egy ilyen Jetpacket?” opened=”0″]Te kipróbálnál egy ilyen Jetpacket? [/wpdiscuz-feedback]

A Szövetségi Nyomozó Iroda Los Angeles-i helyszíni irodájának szóvivője külön nyilatkozatában közölte, hogy “többször is jelentettek” az esetet, de további részleteket nem közölt. Azonban a múlt hónapban az FBI vizsgálatot indított a megfigyeléssel kapcsolatban, kijelentve, hogy “komolyan veszik az amerikai légteret fenyegető eseményeket és kivizsgálja az állítólagos jogsértéseket”.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az ügynökség akkor kiadott egy térképet is, amely azt mutatja, hogy a nyomozók hol keresik a jetpacket. A repülési út Los Angeles megye délkeleti részén található két város – Lynwood és Huntington Park – között volt. Az FBI szóvivője közölte, hogy az ügynökök folytatják az augusztusi észlelés nyomozását.

Immár kereskedelmi forgalomban is megvásárolható számos olyan jetpack, amely több ezer méterre képes felrepülni, de mindegyik csak néhány percre elegendő üzemanyagot szállít – jelentette az NBC Los Angeles.

Az egyik vállalat, a Jet Pack Aviation által forgalmazott szerkezet sebessége meghaladja a 120 mérföld/órát és a maximális magassága 15 000 láb egy hat sugárhajtású motorral hajtott rendszerrel. A 115 kilós csomag árát, amely 10 percig tud a levegőben maradni, csak komoly érdeklődőknek hozzák a tudomására.

A vállalat központja egyébként az esettől nem túl messze, Los Angeles-től északra, a San Fernando-völgyben fekszik.

Forrás: NBC News, Nyitókép: NBC videó

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük