HírekKultúraMotoros kép

Tetovált nő Daytonában

daviduhl daytona inkMár megszokhattuk, hogy a David Uhl, a Harley-Davidson cég hivatalos művésze minden évben egy újabb festményt szentel a Daytona BikeWeek motorosainak. A ma kezdődő hatalmas motoros megmozdulás alkalmából készített kép egy szokásos daytonai pillanatképet ragad meg, és immár ötödik a sorban.

A sorozat első darabját 2003-ban, a Harley-Davidson századik évfordulója alkalmából készítette a festő „The Witness” (a szemtanú) címmel. Ez a kép egy idős férfit ábrázol, aki valószínűleg már a kezdetek óta figyelemmel kíséri a márka történetét, és épp egy újságot olvas a századik évforduló alkalmából rendezett hatalmas buliról. Ez a festmény csak erre az alkalomra készült, az itt eladott reprodukciókon kívül nem készítettek belőle több másolatot.

Ezután a művész úgy döntött, hogy nem hagyja abba a sorozatot, már csak választania kellett a két legnagyobb, legendás motorostalálkozó, a Sturgis Rally és a Daytona BikeWeek közül. Végül a választás az utóbbira esett, így a 2005-ös Daytona BikeWeekre elkészült a „Censored 1933” című alkotás. A kép egy reklámfotózásról emlékezik meg, ami a Michigen tó partján zajlott. A modellek itt éppen nem pózolnak, ezért a fotó nem lett jó a plakáthoz, azonban a pillanatot tökéletesen megragadta ez a festmény.

A „Rumblefish” a 2006-os találkozó alkalmából készült. Szintén egy nagyon emberi momentum jelenik meg rajta, amit egy idősebb motoros a Halifax River stégjén horgászik. A következő évre elkészült a “Buried Treasure” egyúttal a női motorosokról készült festmények sorát is gyarapította. A képen egy irgalmas szamaritánus épp kisegíti a motoros hölgyet a homokból 1926-ban a floridai tengerparton.

Az előbbieket 2008-ban a „Babe” című festmény követte, amely a Daytona 200 1941-es győztesét örökíti meg. A képen azt látjuk, amint Babe Tancrede a verseny napjának hajnalán a motorját leemeli az utánfutóról.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az idei festmény hátterében Daytona kikötője látszik, ami az egyik legjobb hely a BikeWeek alatt, ha sok érdekes arcot szeretnénk látni. A „Daytona Ink” című képen egy motoros lány látható friss tetoválásával, amit Nick Pugh tetoválóművész készített. Ahogy az előző festmények esetében is történt, a legújabb alkotás is csak a Daytona BikeWeek ideje alatt lesz megvásárolható.

David Uhl kiállítása a Destination Daytona motoros plázában lesz látható és a képeket is tudják megvásárolni a rajongók. A festmények reprodukciói a művész aláírásával, és egy eredetiséget igazoló, számozott bizonyítvánnyal kerülnek az új tulajdonosokhoz.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük