CsajokKiemeltMotoros csajok

Márti: azért tartottam a motorral való közlekedéstől

Berdánné Márti Motoros csaj Suzuki GS 500 E44 évesen 2 gyermekes édesanyaként 2021. őszén gondoltam először arra, hogy én is szeretnék nagymotor jogosítványt.

Férjem már pár éve motorozik egy Honda Hornett CB 600 típusú motorral. Szinte minden hétvégén járt barátokkal túrázni. Országon belül gyönyörű helyeket fedeztek fel és nagyon jól érezték magukat. Gyermekeink 13 és 15 évesek. Kisfiamnál is megvan a motor iránt érzett érzés, ugyanis amikor lehetett rögtön megszerezte a kismotor jogsiját.

Visszatérve magamra: 2021 őszén említettem férjemnek, hogy én is szeretnék nagymotor jogosítványt. Férjem jót nevetett: “Hogy mit?”. Igazából szerintem akkor tudatosult benne, hogy komolyan gondolom, amikor elmentem az autós iskolába és befizettem a KRESZ díját.

Akkor előállt azzal a gondolattal, hogy ha így szeretném, akkor mivel életemben nem motoroztam, akkor vegyük meg nekem a motoromat és tavasszal már azzal tanítanának meg egy nagyon jó barátunkkal motorozni.

Ez így is történt 2021 novemberében egy Suzuki GS 500E motor tulajdonosa lettem. Amikor hazaértünk a saját motorommal és mondta a férjem, hogy akkor próbáljam ki, akkor döbbentem rá, hogy én mire is vállalkoztam és innen már nincs visszaút.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Berdánné Márti Motoros csaj Suzuki GS 500 E

Nagyon izgultam, amikor elindultam, de nem volt semmi probléma. Férjem előttünk az egyik barátunk pedig az utcánk végén voltak és közöttük motoroztam. Ők pedig megfordították a motoromat és menetiránynak fordították a motort.

Ezt követően, amikor 2022 tavaszán kisütött a nap, onnantól minden nap a közelünkben található rutin pályán töltöttük a szabadidőnket. Itt szembesültem azzal, hogy milyen feladatokat kell elvégezni a bóják között. Ott kétségbe estem, hogy ez lehetetlen.

Férjem folyamatosan mondta, hogy nem lehetetlen csak gyakorolni kell nagyon sokat. Párszor volt, hogy kétségbe estem, de férjem és a barátunk mindig átlendítettek ezen a mélyponton. Szinte minden hétvégénket és esténket a rutin pályán töltöttük.

A rutin vizsgára már úgy mentem, hogy ennyi gyakorlás után biztosan meg fogom csinálni a vizsgát. Ez így is történt 2022.05.23-án sikeres rutin vizsgát tettem. Ezután következett a jogsi szerzés izgalmasabb része a városi vezetés.

Ugyan 24 éve van B kategóriás jogosítványom, de azért tartottam a motorral való közlekedéstől. Az oktatóm ugyanaz volt, akinél anno az autó jogsit csináltam. István nagyon türelmesen és határozottan mondott mindent a városi vezetések alkalmával.

Az első városi vizsgán ugyan megbuktam, de a második vizsgán 2022.07.12-én sikeres városi vizsgát tettem. Elég vicces volt, hogy a vizsgabiztosnak elmentünk barackot vásárolni a város egyik feléből a másikba, ebből állt a vizsgám.

A legnépszerűbb női motorkerékpárok

Azóta minden hétvégén túrázunk. Mindig nagyon várom, hogy jó idő legyen hétvégén és lesem az időjárás előrejelzést. Motoroztam óriási viharban és baleset miatt elterelésből kifolyólag mellékúton, ami felért egy offroad tereppel. Ezekben a helyzetekben arra gondoltam, hogy ezt is meg kell tapasztalni nem csak ragyogó napsütésben lévő motorozást, szóval élveztem azokat a pillanatokat is.

Azóta is nagyon várom a hétvégéket és úgy érzem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam, hogy 44 évesen belevágtam abba, hogy A2 nagymotor jogsit szerezzek. Ezúton is szeretném bátorítani a hölgy társaimat, akik most gondolkodnak a motoros jogsi megszerzésén, hogy vágjanak bele bátran, mert fantasztikus élményekkel lesznek gazdagabbak!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Márti: azért tartottam a motorral való közlekedéstől

  • Breki Bakugàn

    ULTRAAA vagy TIMIIIIIII !!!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük