fbpx
CsajokTetkó a csajokon

Légiutas-kísérőként felejtsd el a tetoválást!

pan am stewardessA legtöbb légitársaság nem engedi stewardess-einek, hogy olyan helyen legyen tetoválásuk, ami kilátszik az egyenruha alól. Az Air New Zealand nemrégiben oldotta fel e tilalmát, ami egyébként is érdekes volt, ha csak a maori őslakosokat nézzük…

Szeptembertől tehát, az új-zélandi légitársaságnál dolgozó reptéri dolgozók, pilóták és légiutas-kísérők viselhetnek a testükön, az egyenruhából is kikandikáló mintákat.

Valahogyan képmutatóan hatott ez a tilalom, hiszen a tradicionális maori minták, szinte minden őslakoson megtalálhatóak, s egy felmérésből kiderült: 5 új-zélandiból, legalább 1 visel tetoválást.

A társaság csak ahhoz ragaszkodik, hogy a minták ne legyenek agresszívak, amelyek félelmet keltenek az utasokban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egyébként, ha végignézzük a világ légitársaságait, kemény feltételekkel lehet valaki stewardess… A tetoválások és piercingek viselése tabu, persze csak akkor, ha az említett egyenruhából kilátszik.

Ha a külső jegyeket nézzük, anyajegy sem lehet az arcon, illetve az orr- és hónaljszőrzet is tilos, például az American Airlines-nál. A szépség alapvető…

Aki kedveli a mutatós, hosszú műkörmöket, szintén felejtse el, mert szigorú szabály, hogy nem növesztheti meg a körmeit, sőt, a Hawaiian Airlines-nál konkrétan 3 mm lehet.

A testsúly miatt pedig, ne csak a modelleket sajnáljuk, hanem a légiutas-kísérőket is, akiknek testtömeg-indexét sem veszik könnyedén – a Czech Airlines-nál dolgozóknál 1,6, vagyis ha 160 cm a hölgy, akkor testsúlya 60 kg lehet.

Az ápoltság alapvető elvárás, bár ez igazából minden embernél az. Mindenesetre, a haj hossza sem lehet olyan, ami már akadályozza a kísérőt a munkájában – a British Airways-nél maximum vállig érhet a frizura.

Azok már csak kuriózumok, hogy például némely hongkongi légitársaságnál meg kell tanulniuk kungfuzni a lányoknak, míg a braziloknál el kell tudni igazodni a dzsungelben.

Úszni pedig, alapvetően tudni kell a légiutas-kísérőknek, hiszen ha kényszerleszállást hajt végre a gép a vízen, menteniük kell az utasokat.

Tehát, a stewardess-ek élete nemcsak játék és mese, az tény, hogy gyönyörű helyekre juthatnak el a világ minden tájára, de valamit valamiért…

Forrás: nepszava.hu, hir.ma
Fotó: welt.de

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x