EseményekHírekMotoros találkozó

Június 17-én motorozz munkába 28. alkalommal is

28 ride to work day motorozz munkabaA Ride to Work nonprofit szervezet szerint az idei lesz az eddigi legnagyobb Ride to Work Day, ugyanis várakozásaik szerint most csatlakoznak majd a kezdeményezéshez a legtöbben világszerte.

Az összesen 8.000.000 regisztrált motorkerékpár és robogó közül idén a Motorozz Munkába nap alkalmával várhatóan több mint egymillióan szállnak majd kétkerekűjükre. A Motorozz Munkába nap célja, hogy megmutassák az embereknek, hogy motorral vagy robogóval gyorsabban érhetnek be a munkahelyükre, adott távon akár 20%-kal kevesebb idő alatt. Ezek a járművek sokkal kevesebbet is fogyasztanak egy személyre vetítve, mint a személygépkocsik, és az utakon és a parkolóhelyeken is kevesebb helyet foglalnak.

„Sokan még mindig nem értékelik megfelelően a közlekedési célú motorozás társadalmilag pozitív értékét, és néhányan nem tudják, hogy hány rejtett káros következménye van annak, amikor szinte mindenki privát autókkal rendelkezik. Az autók csodálatos gépek, és szeretjük őket, de az okok, hogy valaki motorozzon, ha tud, túlmutat az energiatakarékosságon vagy az ökológiai lábnyomon” – mondja Andy Goldfine az egyik rendezvényszervező.

Ez a nap több, mint a forgalmi torlódások, a motorkerékpárok és a közgazdaságtan. Winston Churchill egyik híres mondta: “Megformáljuk az épületeinket, ezután azok formálnak meg minket.” Más gondolkodók különböző módon mutatták be vagy fejezték ki ugyanazt az elképzelést, ami a házakon és épületeken kívül más dolgokra is vonatkozik. Ez minden technológiáról szól, beleértve a közlekedési eszközöket is.

Ezért fontos a motorozás és az éves Ride to Work Day. Ez a nap nem csak a közlekedési célú motorozás szélesebb körű elterjedésének ösztönzéséről szól, hanem arról is, hogy növeljük a mobilitás e formáját választó emberek megértését, és hogy támogassuk és ösztönözzük azokat, akik szeretnek motorozni közlekedési célból.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha egyetértesz a Ride to Work Day – a Motorozz Munkába Nap – céljaival, támogatásodat kimutathatod, ha te is motorral mész munkába 2019. június 17-én. Ha még inkább szeretnél hangot adni a véleményednek, a Ride to Work Day oldalán ingyenesen letölthető promóciós anyagokat is találsz.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük