fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Kutyaszállító motorkerékpárra nagytestű kutyák számára

Ruffly kutyaszállító motorra nagytestű kutyáknak

Akinek van otthon házi kedvence, biztos gondolkozott már azon, hogyan tudná magával vinni egy-egy motoros túrára. Na nem a hörcsögre gondolok, és nem is a halakra vagy a macskára, hanem mondjuk egy jól fejlett német-juhászra.

Az amerikai Jess Stone és a férje is szembesült azzal a problémával, hogy miután kutyagazdikká váltak, állandóan választaniuk kellett a kutyájuk és a motorozás között. Ha éppen túráztak, mindig hiányzott Moxie, és állandóan az járt a fejükben, milyen jó lenne, ha ott lehetne velük. És persze az sem utolsó szempont, hogy amíg ők túráztak kedvencük költözhetett a kutyapanzióba, így dupla kiadás volt egy-egy túra.

A kisebb kutyusoknak már kitaláltak mindenféle szállító alkalmatosságot. Elég egy megfelelő hátizsák vagy van olyan eb, aki elfér a tanktáskában is, ahonnan boldogan szemléli az utat. De mi van a nagyobb négylábúakkal? Mondjuk berakhatod az oldalkocsiba, de a túramotorokra ritkán szerelnek oldalkocsit.

Kutya a puttonyban

A megoldást Jess férje, Greg hozta. Miután megguglizta a motorszállítókat és az oldalkocsin és a hátizsákon kívül ő sem talált semmi használhatót, feladta. Ráadásul semmiképp nem szerette volna Jess motorjának, a BMW G 650 GS-nek az eredeti formáját sem megbontani.

Amikor már elég ideig rágódott az ötletén, bevetette magát a műhelyébe, és hosszas fúrás-faragás után megjelent a pizzafutárok doboza inspirálta rémes szerkezettel. Kipróbálás közben kiderült, hogy nem csak ronda de nehéz is, és még a motor kezelhetőségét is jelentősen rontotta a szerkezet. Új ötlet kellett.

Az új verzió már azon az ötleten alapult, hogy a kutyaszállítónak nem kell zártnak lennie. Lényegében a kutya a hátsó ülésen és a csomagtartón pihen. Így egy csomó fölösleges súlytól megszabadult a szerkezet. Végül egy bukókerethez hasonló alkalmatosság készült, ami szépen körbe is van párnázva. A rácsokhoz egyszerűen hozzárögzíthető a kutya hámja, így nem fordulhat elő, hogy egy piros lámpánál fogja magát és elszalad macskát kergetni, vagy lerepül a motorról egy intenzívebb fékezéskor.

Ruffly kutyaszállító motorra nagytestű kutyáknak

Jess azt mondja a vezetési élmény a háta mögött a 70 kilós német-juhásszal kicsit olyan, mintha egy nagy csomagot vinne, meg kicsit olyan is, mintha mögötte ülne egy utas, de közben valójában egyik sem igaz. Moxi annyira megszokta már az utazást a K9 Moto Cockpit nevű kutyaszállítóban, hogy mindenhova együtt utazik gazdájával.

Legközelebb 2022. március 5-én indulnak egy nagy útra. A guatemalai Atitlan-tótól indulnak, majd 18 hónapon keresztül bejárják Észak-Amerikát, Afrikát, Európát, Ázsiát és Dél-Amerikát, hogy a  keresztül, utasként utazva 75 kilós német juhászkutyájával, Moxie-val. Ezalatt a Girl Up nevű szervezetnek gyűjt adományokat.

A Girl Up “egy mozgalom a lányok készségeinek, jogainak és vezetői lehetőségeinek előmozdítására” – olvasható a szervezet honlapján -, és arra összpontosít, hogy “inspirálja a lányok egy generációját, hogy a nemek közötti egyenlőség és a társadalmi változás erejévé váljon”.

Jess Stone az azóta megalapított kutyafelszereléseket forgalmazó vállalkozásának, a Ruffly-nak a bevételeinek 10%-át is felajánlotta a Girl Up szervezetnek. Persze az út célja nemcsak a pénzgyűjtés, hanem Stone azzal a reménnyel vág neki Moxie kíséretében, hogy inspirációként szolgáljon a fiatal lányoknak világszerte, megmutatva, hogy bárki – bármelyik lány – elérhet valami nagy dolgot, amire korábban soha nem gondolt volna.

 

Forrás

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x