fbpx

Különleges bőrmunkák motorosoknak

Amerikából és Mexikóból indult különleges bőrdíszítési módszerrel foglalkozó cég kezdte meg működését Magyarországon. 

Egyedi tervezés alapján bőrvéséssel készülnek ülések, szóló oldaltáskák, nyeregtáskák, szerszámtáskák, markolatok, háttámlák és szinte bármi, ami motorkerékpárokhoz, trikekokhoz, autókhoz elkészíthető bőrből. A technika lényege, hogy az adott mintát belevágják a bőrbe egy speciális kést használva, majd háromdimenzióssá teszik fém szerszámok és kalapácsok segítségével. Szinte ugyanúgy történik mintha tetoválást készítenénk: a minta felrajzolása, majd a kontúrozás, ami itt késsel történik, majd árnyékolás, színezés.

 

Nincs sablon, nincs préselés, minden művelet szabad kézzel történik. Sokszor még a minta felrajzolása is. Ahogy a tetoválások esetében is lenni szokott, minden minta egyedi, kétszer nem használják ugyanazt. Persze kivételek vannak, ha a megrendelő úgy kéri, például motoros klubok esetében.

Az oldaltáskák saját méret és forma alapján is elkészíthetőek, pontos sablonozás után. Táskákat, üléseket bőrfonással is el lehet készíteni, amik borjú, vagy kenguru bőr használatával készülnek. A termékek alapanyaga első osztályú marhabőr, melynek vastagsága elérheti a 4,5 mm-t is, így biztosítva, hogy nagyon tartós egyedi mintával ellátott terméket kapjon a megrendelő.

Hamarosan női táskák is kaphatóak lesznek szintén ezzel a technikával készítve.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x