CsajokHírekMotoros divat

Különleges bőrmunkák motorosoknak a Noggdesigntól

nogg74Amerikából és Mexikóból indult különleges bőrdíszítési módszerrel foglalkozó cég kezdte meg működését Magyarországon. 

Egyedi tervezés alapján bőrvéséssel készülnek ülések a Noggdesing műhelyében, szóló oldaltáskák, nyeregtáskák, szerszámtáskák, markolatok, háttámlák és szinte bármi, ami motorkerékpárokhoz, trikekokhoz, autókhoz elkészíthető bőrből. A technika lényege, hogy az adott mintát belevágják a bőrbe egy speciális kést használva, majd háromdimenzióssá teszik fém szerszámok és kalapácsok segítségével.

Szinte ugyanúgy történik mintha tetoválást készítenénk: a minta felrajzolása, majd a kontúrozás, ami itt késsel történik, majd árnyékolás, színezés.

Nincs sablon, nincs préselés, minden művelet szabad kézzel történik. Sokszor még a minta felrajzolása is. Ahogy a tetoválások esetében is lenni szokott, minden minta egyedi, kétszer nem használják ugyanazt. Persze kivételek vannak, ha a megrendelő úgy kéri, például motoros klubok esetében.

10 éves a Noggdesign – világhírű bőrműves Egerbaktáról

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az oldaltáskák saját méret és forma alapján is elkészíthetőek, pontos sablonozás után. Táskákat, üléseket bőrfonással is el lehet készíteni, amik borjú, vagy kenguru bőr használatával készülnek. A termékek alapanyaga első osztályú marhabőr, melynek vastagsága elérheti a 4,5 mm-t is, így biztosítva, hogy nagyon tartós egyedi mintával ellátott terméket kapjon a megrendelő.

Hamarosan női táskák is kaphatóak lesznek szintén ezzel a technikával készítve.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük