EseményekKiemeltMotorverseny

Kovács Niki Európa-bajnoki harmadik

ewc08final 1podiumEzen a futamon ismét sok múlott a versenyzők szerencséjén. A futam előtt esett az eső, de néhány perccel az indulás előtt el is állt. A versenyzők emiatt különböző gumikkal álltak rajthoz. Volt, aki esőgumit, volt aki száraz pályára valót választott. Ez a döntés pedig a végeredményre is kihatással volt.

A starthoz az első két sorba szinte mindenki esőgumival sorakozott fel, Nina Prinz kivételével, aki hátul fenhagyta a száraz gumiját. Sharon Mermet és Deb Cartwright a futam többi résztvevőjéhez hasonlóan megkockáztatta a száraz gumit. Hogy ki döntött helyesen, az csak az első kör után derült ki. A spanyol Elena Rossel és a mi Kovács Nikink azonnal a mezőny élére állt, hátrahagyva a Mermet, Katen, Jankova, Katrasnik négyest.

Nina Prinz döntése rossznak bizonyult, hiszen a száraz aszfaltra való hátsó gumival nem tudta tartani a tempót a többiekkel, ezért az első kör végén csak a hetedik helyen állt. Az eddigi legrosszabb helyén a lányok között. Elöl Rossel és Kovács látványos csatát vívott. A futam alatt folyamatosan cserélgették pozíciójukat, miközben a többiek 30 másodperccel lemaradva követték őket.

Végül nagy meglepetésre a spanyol lány nyert, aki már a szombati edzésnapon is bizonyította tehetségét. A fiatal szlovén versenyző, Tina Katrasnik a mi versenyzőnknek köszönhetően csúszott le a dobogóról. Habármindketőjüknek 43 pontjuk gyűlt össze, a végelszámolásnál Niki mostani második helyezése döntött.

Mögöttük egy másik verseny is kialakult, mégpedig a superstok 600-as kategória női Európa-bajnoki címéért. Ezt a csatát a holland Iris Ten Katen és a cseh Marketa Janakova vívta. A látványos csata után végül a díj másodszorra is Iris Ten Katené lett. Ezzel a díjjal a holland versenyző méltóképpen fejezi be versenyzői karrierjét, hiszen mostantól az orvosi hivatásnak szeretne élni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Miközben a két privát csata zajlotta a pályán, jóval hátrébb a német Nina Prinznek sikerült néhány helyezéssel feljebb jutnia. Ezzel az abszolút kategóriában negyedik-, az 1000-es gépek között pedig első helyen végzett. Ezzel az eredménnyel neki is sikerült második alkalommal megszereznie kategóriájának Európa-bajnoki címét.

Számára meglehetősen fárasztó lehetett ez a vasárnap, hiszen alig zajlott le a díjátadó, máris indult a férfiak Superstock 1000-es versenye, ahol 14. helyen végzett. Legjobb körideje mindössze két másodperccel volt rosszabb az Európa-bajnok Carmello Morales legjobb idejénél. Ez a tehetséges versenyzőnő lehetőséget kapott, hogy jövőre wild carddal résztvegyen egy Superbike versenyen is.

Az idei Európa-bajnokság bebizonyította, hogy immár a hölgyeknek is van beleszólásuk a motorsportba. Kovács Nikinek gratulálunk a harmadik helyhez, és reméljük a tehetséges magyar motorversenyző jövőre még több támogatóval a háta mögött, még feljebb juthat a dobogón!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük