fbpx

Korfu láncfűrészes motorosai


mina korfu tura 4Kaják

6-8 euró között a vegák a helyi görög kajákból jól laknak, tengeri herkentyűt 8-12 eur között lehet venni, marha és csirkehúst 14-16 euro körettel együtt. A gépi gyümölcslé 2 euro/3 dl, a frissen facsart 2,50. Sétálós giros 2,5 eurótól, a piacok mellett lehet olcsóbb kajáldákat találni mindig. A korfuvárosi vár melletti piacon a Fishaladia nevű tengeriherkentyű étterem borzalmasan jó hely, oda érdemes elmenni, mert finom és megfizethető amit ott művelnek.

Az emberek

A Flamingoban magyar pálinkával vártak minket, és olyan lelkesedéssel fogadtak, mintha régi rokonként érkeztünk volna. Mondtuk, hogy nem isszuk meg előlük, mert mondták nagyon szeretik, de van saját firewaterük (citromból főzött pálinkaszerű kerítésbontó), na azt megkóstoltuk, aztán meg az ouzot.

Ez egy családi panzió, Dora és Vaszili vezeti a boltot, van két zsivány jó fej gyerekük: Melina és Pavlo. Dora nagyon kedves, Vaszili meg marha jól főz, szóval érdemes náluk bevágódni egy meglepetés fél literes pálesszal, a srácoknál meg némi édességgel. Szívesen segítenek a sziget felfedezésében is.

Alapvető mentalitás a nyugodt tempó mindenütt, kedvesek és ráérősek. Mogorvákkal csak a zsúfolt Korfuvárosban találkoztunk (taxis, és újságárus, akitől informálódtunk), de egyébként mindenki nagyon kedves és örülnek a turistáknak. Moraitika jó választás volt olyan szempontból is, hogy kb. a sziget közepén helyezkedik el és csillagtúrákkal gyakorlatilag az egész szigetet körbejártuk.

Érdemes egy Korfu útikönyvet venni és néha lemenni a térképen rajzolt útvonalakról is, hogy a valódi görög hangulatot is elkaphassuk: a Lefkimmi folyami-tengerparti halászkikötőjét a sok pici halászhajóval, Kavos után az összedőlt monostort, kávézót hintával a tengerparti panorámára…

Politika

Ők nagyon támogatják, hogy lezártuk a határunkat, kivannak a korrupt politikusaiktól, utálják az IMF-et, mert nem tudnak külföldre utalni (gyakorlatilag ez egy elég durva gazdasági embargo) és tele a tökük az EU-val.

A közlekedést és a tájékozódást 1-2 nap alatt meg lehet szokni, és utána jöhet a felfedezés! Október végén egy hét alatt kétszer volt eső, amikor eláztunk se volt kellemetlen, mert langyos eső volt és 24 fok kb. Nagyon szép tengerpartjaik vannak, október végén is lehet napozni, fürdeni a tengerben, stabil 22-26 fokok voltak, élvezetes sok-sok gyönyörű kanyargós úttal. Klasszak az emberek, jók a kaják, lehet motort bérelni, mi kellhet még egy jó utószezoni nyaraláshoz?

mina korfu tura 2mina korfu tura 3mina korfu tura 5mina korfu tura 6mina korfu tura 7mina korfu tura 8mina korfu tura 9mina korfu tura 10

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x