EseményekHírekMotorverseny

Kis Viki mégsem állt rajthoz

h moto team utolso 3Györfi Alen a hetedik lett első IDM idényében, Kovács Bálint a TOP 5-ben végzett a Suzuki GSX-R Cup hockenheimi versenyein, míg a fiatalok remekül teljesítettek Assenben és Kakucson. Egyedül Kis Viki nem bizonyíthatott. 

Igencsak eredményes hétvégével zárták a 2017-es szezont a 220 Volt H-Moto Team motorosai. A versenyzők ezúttal három helyszínen – Hockenheimben, Assenben és Kakucson – gurultak pályára, egyedül a majdnem egy esztendő után visszatérni szándékozó Kis Viktória kivételével valamennyien kitűnően helyt álltak a versenypályán.

A Suzuki GSX-R Cup keretein belül Kovács Bálint a mezőny legfiatalabb tagjaként mindkét futamot a legjobb öt között zárta, míg az IDM Supersport kategóriájában Györfi Alen első szezonjában a középmezőny élén végzett összetettben. Az ADAC Junior Cup asseni versenyhétvégéjén Somosi Alexander és Kakuszi Ádám is pontszerzőként zárt, míg a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában több futamgyőzelem mellett számos dobogós helyet szereztek a csapat tehetségei.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen ezúttal a Hockenheimringen gurult pályára az IDM Supersport kategóriájában, hogy a szezon utolsó megmérettetésén emlékezetes szerepléssel zárja első teljes idényét a német bajnokságban. Alen az időmérőn folyamatosan gyorsulva végül a 8. pozíciót szerezte meg, és noha mindkét versenyen egészen kitűnően rajtolt – a 4. és az 5. helyig jött fel –, ám mindkét esetben végül nyolcadikként intették le. Ezzel összetettben végül a hetedik pozícióban zárt a szezonban megszerzett 95 pontjával.

h moto team utolso 1“Nagyon izgalmas hétvégénk volt, hiszen ismét egy számomra ismeretlen pályán versenyezhettem. Sajnos a technika ördöge ismét csatlakozott kicsiny csapatunkhoz, ugyanis az első időmérőn éppen akkor lett váltóhibás a Yamaha, amikor az új abroncsokat tettük volna fel. Mivel a második kvalifikációs tréning esős körülmények között zajlott, így maradt a nyolcadik rajtkocka. A futamokon sem volt szerencsém, igaz, legalább technikai gondom nem volt. A szombati versenyen a jó rajtot követően már a negyedik helyen száguldottam, amikor a megeredő eső miatt leintették a viadalt, majd az újraindítást követően visszaestem, végül nyolcadikként zártam. Vasárnap aztán a történelem megismételte önmagát: jó rajt, majd egy kicsúszás miatt visszaesés, végül egy újabb nyolcadik hely. Ezzel véget ért az első teljes szezonom az IDM-ben, amit kifejezetten élveztem, hiszen rengeteget tanulhattam ebben a rendkívül erős bajnokságban. Az, hogy összetettben a középmezőny elején végeztem, ráadásul dobogóra is felállhattam, elégedettséggel tölthetne el. De versenyzőként mindig is a jobbra törekszem, és az idei tanulóévet követően bízom abban, hogy jövőre előrébb léphetek. A Dunlop szakemberei is meg voltak elégedve a teljesítménnyel, és már most eldőlt, közösen folytatjuk a megkezdett munkát” – jelentette ki Györfi Alen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Csapattársa, Kovács Bálint is folytathatta a szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros már ismerte a pályát, hiszen tavaly versenyzett itt az ADAC Junior Cup sorozatban, ennek ellenére mindenkit meglepett időmérős remeklésével, ahol a mezőny messze legfiatalabb tagjaként a negyedik helyre kvalifikálta magát. Bálint aztán a futamokon is remekelt, és a szombati 4., valamint a vasárnapi 5. helyével egyértelműen bizonyította, a sorozat legjobbjaival is képes lesz felvenni a versenyt 2018-ban.

„Úgy gondolom, ez a hétvége méltó befejezése volt az idei évnek. Edzésről edzésre tudtam gyorsulni, újabb tapasztalatokat gyűjtöttem az ezres motorral, ami nagyon jól jöhet jövőre. Noha volt egy kis a lemaradásom az elsőkhöz képest, ennek ellenére fél másodpercen belüli konstans köröket mentem tizenhat körön keresztül, aminek nagyon örülök. Jövő hétfőn a Pannoniaringen lesz a magyar bajnokság és kupa utolsó fordulója, ahol tesztelési szándékból elindulok, hiszen több beállítást is ki szeretnénk még próbálni a Suzukin” –mondta Kovács Bálint.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük