EseményekMotorverseny

Gál Lili #4 – Nem tört meg az ezüst jég

gal lili vislanka mx 2018 6Vislankában (Pusztamező) Szlovákia észak-keleti részén, festői szépségű környezetben rendezték a szlovák bajnoki és az ESX kupa következő fordulóját a 2018. július 14-15-i hétvégén.

A pálya nyomvonala a helyi adottságokat kihasználva meredek emelkedőkből és lejtmenetekből állt, egy-két nagyobb asztallal tarkítva a laposabb részeken. Az első napon a bajnoki pontokért szálltunk harcba, ami esős futamokat hozott. Felváltva mutatta meg a hegyvidék az összes arculatát a borústól a derűsig, mint ahogy Lili futam eredményei is.

Az időmérőn csak két tizeddel lemaradva lett második a bajnokságot vezető versenyző mögött, és bő két másodperccel voltak gyorsabbak a követőiknél. Ez a tempókülönbség viszont nem tudott kijönni a versenyen, mert a nagyobb motorok ismét be tudtak startolni, és a nagy asztalt Lili nem tudta megugrani az előtte guruló motorok miatt!, így ismét maradt a kifárasztós módszer, nyomást gyakorolva a nyakukon, de a 10 perc + kör csak a 2. helyre volt elég.

A következő futamban is a negyediknek tudott elfordulni az első kanyarban, és a sáros, egy nyomos pályán kellett két kör az első előzéshez. Aztán jött a felzárkózás és a kockáztatás. Kerékbe tették meg az utolsó köröket hárman, és a cél előtti utolsó akadályon Lili bevállalta, hogy melléjük ugrik, de az érkezőn elcsúszott és így visszaesett a 4. helyre.

gal lili vislanka mx 2018 1Ez az eredmény az összetettben is a negyedik helyre volt csak elég sajnos, mivel hárman voltak 40 ponttal. Mivel Lilinek volt a gyengébb a második futama, így ő csúszott le a dobogóról.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kisebb zúzódásokkal, de pozitívan álltunk a második napon a starthoz, ami már jobban is sikerült. Lili másodiként tudott elfordulni a lányok közül a 85-ös kategóriával együtt tarkított 30 fős mezőnyből. {tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}Kellett pár kör, míg szétrázódott a mezőny{/tweetme}, hogy be lehessen vállalni az ugrókat és előzni tudjon. Ez sikerült is, így hamar az élre tudott állni a női mezőnyben és a saját tempóját motorozva megnyerte az első futamot.

gal lili vislanka mx 2018 3A második futamban viszont ismét nagy volt a kavarodás az első kanyarban, így a középmezőnyből kellett felzárkóznia. Jó csatákat tudott vívni mind a lányokkal, mind a fiúkkal, de csak a 2. helyen sikerült célba érnie, így maradt az ezüstérem a nyakában. A fiúk között az összetett 6. helyezéssel és rengeteg tapasztalttal zártuk ezt a hétvégét. Sajnos így a kétnapos verseny alkalmával sem sikerült megtörni az ezüst sorozatot. 

Most egy pici pihi után mint néző látogatunk el Loketba a Junior EB döntőjére, szurkolni Lili csapattársának, Pergel Bencének. Ez után egy edzőtábor követi ezt a hétvégét, hogy visszakerüljön a „mókuskerékbe”, amit szívesen teker. 

gal lili vislanka mx 2018 8

gal lili vislanka mx 2018 8

gal lili vislanka mx 2018 8

gal lili vislanka mx 2018 8

gal lili vislanka mx 2018 8

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük