EseményekMotoros találkozó

Jubileumi Open Road Fest

 

A pénteki napon jelenlévők megcsodálhatták Veres Zoltán világbajnok műrepülő pilóta mutatványait, és ahogy szív formát rajzol a felhőtlen égboltra. Akiknek pedig ez kedvet csinált a repüléshez, azok minden nap helikopteres sétarepülésen vehettek részt.

Azok a motorosok, akik a fesztivál alatt is szívesen ültek motorjuk nyergébe, vezetett túrákon vehettek részt. Az első túrán közel 60 motoros volt jelen, de a következő napokon ez a szám a duplájára, majd egészen 170-ig nőtt. A Poker Run keretein belül pedig a motorozni vágyók a kártyajátékkal egybekötött versengésben is részt vehettek. A túrák előtt egy katolikus pap és egy református lelkész áldotta meg a motorokat és vezetőiket, hogy mindig biztonságban legyenek.

A fesztivál egyik csúcspontja, a szombat déli motoros felvonulás sem maradt el. Rengetegen sorakoztak fel 11 órakor a Line Up-hoz, hogy aztán 12-kor kezdetét vegye a szép számú motoros menet. A közel két órás felvonulás áthaladt a környező településeken, ahol a sok bámészkodó már visszatérő vendégként, örömmel fogadta a sok bájkert.

Az ORFK-OBB épületében lehetőség nyílt mindenki számára szimulátoron tesztelni tudását, reflexeit, kitölteni KRESZ teszteket, kipróbálni az alkoholszondát, és megmérettetni magát a bóják közötti közlekedésben úgy, hogy közben az úgynevezett részeg szemüveggel nehezítették a látását. Itt került sor az első ízben megrendezett, Multi-kulturális kerekasztal beszélgetésre is, melyen Győri Gyula, az Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke és Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára is részt vett.

A messziről jött motoros klubok, szervezetek képviselőivel megvitatták, hogy országukban milyen a motorosok, a motorozás helyzete, és tapasztalatokat cseréltek, egymástól ötleteket gyűjtöttek ahhoz, hogy hazájukban segíthessék a motorosok helyzetét. A beszélgetésen 10 országból összesen 14 résztvevő volt jelen, így az USA-tól a Fülöp-szigetekig, Norvégiától Omanig képviseltették magukat a külföldi motoros szervezetek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A legkisebbek is kipróbálhatták magukat mini versenypályán egy kisautó segítségével. A kis pályától nem messze pedig a Tűzoltóság és a Katasztrófavédelem munkájával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A fesztivál egyik fő attrakciója Erdős Csaba és csapatának, illetve Herczeg „Mókus” Balázsnak méltán híres bemutatói voltak. A lelkes tömeg testközelből élvezhette, és izgulhatta végig, amint a motorral, quaddal meghazudtolják a fizika törvényeit, és bemutatják mindazt, amivel közúton, normális körülmények között nem találkozhatunk. Nem maradhatott el többek között az Erdős Team sokszemélyes egykerekezése, – quaddal kétkerekezés – és Mókus Titanic jelenete sem. A közönség maximálisan fel lett töltve élményekkel és gumifüsttel, így a bemutatók után a tűző napon kitikkadt rajongók a számtalan italárus és sörpult felé vették az irányt, hogy újabb erőt merítsenek a délutáni és az esti koncertekhez.

Szerdán a Blues Company nyitotta a zenei programok sorát, mely az Aurórával, Ganxsta Zolee és a Kartellel és a Best Of zenekarral folytatódott a Rock Arénában. Csütörtöktől már három helyszínen folytak egy időben a koncertek, így aki mindegyikből szeretett volna kapni egy keveset, annak nem sok ideje maradt lazításra.

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük