HírekMotorokMotorozás

Ittas volt a sofőr, aki a Benkó házaspárt halálra gázolta

Benkovics Éva és Benkovics Gábor halálos motorbalesetBefejeződött a vizsgálata a tavaly október 23-án történt szörnyű halálos motoros balesetnek, melyben közösségünk egyik tagja is áldozat volt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az iratokat átadták az ügyészségnek.

Benkovics Évi és férje Gábor 2020. október 23-án reggel halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetet szenvedett Dusnok közelében. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy nemcsak a sofőr volt ittas a baleset időpontjában, hanem az áldozatok szervezetében is alkoholt találtak. Ezt a tényt azonban nem hozták összefüggésbe a balesettel.

“A nyomozás adatai szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi egy személygépkocsival közlekedett az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába, amikor – az út 140.666-os méterszelvényében – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal.

A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült.

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt folytatták a büntetőeljárást, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya átvett.

Benkovics Évi és Gábor emlékére – halálos motorbaleset történt a hosszú hétvégén

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetben elhunyt személyek szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, azonban a szakértő kimondta, hogy a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs. A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, esélyük sem volt elkerülni az ütközést.

A két áldozatot követelő halálos baleset ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.”

 

Forrás: Police.hu, Fotó: Donka Ferenc / MTI

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük