MotorokMotoros jogosítványMotorozás

Az a kurva nyolcas

motoros lanyVan ötleted, hogy lehetne jól begyakorolni a nyolcast? Egy olvasónk kért ismét tanácsot tőlünk, és ahogy szoktuk, megpróbálunk segíteni neki.

“Sziasztok Csajok!

Nem szeretnék nagyon szar levelet fogalmazni, de igazából tanácsot kérnék tőletek, mert rátok nagyon felnézek, és tök jó kis csapat vagytok.

Szóval Én 81-es születésű vagyok. Bátyám vagy 10 évig rally versenyző volt, és akkor kattantam rá a motorok égett gumi szagára. Az élet sodort össze vissza…

Most meg már van egy 5 éves kisfiam, akinek igyekszem megfelelni, mint anya és mint apa is. De amióta Ő meg van elég hezitálós lettem. Szóval erősen vonzódom a motorok felé. Tavaly el is kezdtem a vizsgát. Elmélet meg is van. Rutinon voltam kint 3-4 alkalommal. Ja A kategória, úgyhogy nem vezettem még motort.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A sebesség, szlalomozás, váltás simán ment, de az a kurva nyolcas… Egyszerűen beblokkolok és ez elkeserít.

Anyagi dolgok miatt sem tudtam tovább csinálni, de még most is ott van ez az egész a fejemben. Tisztában vagyok a veszélyeivel, de azzal is, ha ezt a blokkot az agyamban valahogy kiütném, nagyon élvezném.

Fórum a motoros jogosítvány szerzésről

Szerintetek mit csináljak? Tudom, hogy már az is segítene, ha csak simán tudnék gyakorolgatni de egyenlőre motorom sincs…

Várom a véleményeteket, tanácsotokat.

Üdv, puszi meg minden!”

Szia!

Nekem is azzal a fránya nyolcassal gyűlt meg anno a bajom, 4-5 plusz órát kellett vennem miatta. Volt, hogy beborultam a susnyásba is. A végén azért csak legyőztem, legalábbis a vizsga erejéig. Annyi előnyöm volt, hogy az még csak az A1 volt, és utána egy év múlva jött az nagy A kategória.

Lehet, hogy segítene egy vezetéstechnikai tréning. A legtöbbnél már eleve jogsi kell, és saját motorral gyakorolnak az emberek, de létezik már olyan tréning is, ahol direkt a jogsiszerzésben segítenek azzal, hogy a rutinfeladatokat gyakoroltatják profi szakemberek.

Viszont jó hír, hogy létezik latens tanulás is. Lehet, hogy ha legközelebb motorra ülsz, már menni fog a nyolcas. Szerintem mindenképp folytatnod kellene a tanfolyamot!

Üdözlettel: NaNa

 

Van valami használható tanácsod? Oszd meg velünk a hozzászólásoknál!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük