MotorbemutatóMotorokMotorozás

Az új Yamaha T7 – szenvedély és szakértelem

yamaha t7Bármilyen Adventure motort is vezetsz, valószínű, hogy valamilyen módon hatással volt rá a Yamaha történetének egyik legjelentősebb modellje. Ez a modell a legendás XT600Z Ténéré, amelyet 33 évvel ezelőtt mutattak be a Paris Show keretében.

Az ikonikus XT600Z Ténéré széles körben népszerűvé vált a motorosok között, akik imádták robusztus egyszerűségét és versenyre termettségét. Ezt a szívós Adventure modellt – melyet a Yamaha gyári Dakar Rally versenymotorjai alapján tervezték, és amelyeket olyan legendás motorosok vezettek, mint Stéphane Peterhansel – és a legnépszerűbb motor lett az európai piacon.

Élete első 10 évében – 1984 és 1994 között – ez a kiváló motor elérte a 61 000 eladott modellt. A Ténéré a mai napig hűséges rajongótáborral rendelkezik, akik közül sok büszke tulajdonos tagja valamely Ténéré-klubnak.

Az új Yamaha T7 koncepció – A szakértelem és a szenvedély megtestesülése

A Ténéré eredeti szellemisége, ami a legnagyobbak közé emelte a Yamahát a rally- és a kalandmotorozás terén, sosem tűnt el, és mindig is ott lesz a vállalat génjeiben. A Yamahának a kalandmotorozás egy rendkívül tiszta és elemi módja a motorozás élvezetének – a szabadság és a felfedezés érzését nyújtja, és olyan csodálatos helyekre visz, ahová nem vezetnek utak. A Yamaha most bepillantást enged a jövőbe azzal, hogy az EICMA kiállításon bemutatja a T7 koncepciómodellt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Sok közepes méretű kalandmodellről gondolják úgy, hogy azok az utakra készültek, túlságosan kifinomultak, és nem alkalmasak igazi terepmotorozásra. A kalandmotorok világának egy újfajta motorra van szüksége, amely az eredeti Ténéré hosszútávú sokoldalúságát és tartósságát nyújtja, amihez modern kialakítás, csúcstechnológiás motorblokk és váztechnológia társul.

Az új T7 koncepció fejlesztésén a gyári francia rallycsapatból, az olasz R&D-től és a holland GK Designtól érkezett elkötelezett Yamaha mérnökök, tervezők és terméktervezők csapata dolgozott együtt. A csapat minden tagját az a vágy hajtja, hogy valami olyat tervezzen, ami megfelel a kalandmotorosok igényeinek, és képviseli a Yamaha elképzeléseit a kalandmotorok következő generációjáról.

A Yamaha T7 koncepció megalkotása során azokat a versenyre termett géneket használták, amelyek a Yamahát az egyik legsikeresebb névvé tették a rally világában. A koncepció egy teljesen működőképes prototípus, ami tökéletes egyensúlyt nyújt az országúton és a terepen egyaránt.

A könnyű motor alapja egy teljesen új váz, amely a Yamaha méltán híres, 700 ccm-es CP2 motorblokkjának speciális változatát egészíti ki. Az új motorblokk nagy nyomatéka és könnyű teljesítményleadása révén minden körülmény között tökéletes tapadást biztosít.

Az alumínium üzemanyagtartállyal, 4-projektoros LED fényszóróval, karbon légterelővel és védőlemezzel, egyedi Akrapovič kipufogóval, illetve kiváló minőségű KYB első felfüggesztéssel ellátott T7 az ideális kalandmotor megtestesülése, és nagy szerepet játszik a Yamaha következő generációs kalandmodelljeinek fejlesztésében.

A legendák könyvének egy új fejezete 2018-tól száguld majd az utakon – és a terepen.

Mentés

Mentés

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük