fbpx
EseményekMotoros túra

II. Kerékpáros és Motoros Zarándoklat

szentkut 08 471A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által tavaly kezdeményezett kerékpáros és motoros zarándoklat idén második alkalommal került megrendezésre augusztus 16-án.

Az alapítvány szervezésében létrejött esemény hagyományteremtő célzattal jött létre, hangsúlyozva a kétkerekű társadalom, a kerékpárosok és motorosok védelmezőjének Szűz Máriának a tiszteletét, a balesetmentes közlekedést és a szenthely üzenetét. A tavalyi évhez képest megduplázódott a motorosok és a kerékpárosok száma, egyre többen érkeztek zarándokok az esemény hírére közeli és távolabbi településekről kicsiktől a nagyokig. Nem csak motortípus tekintetében voltak megosztva a résztvevők, hanem korban is. Kerékpárosok is szép számban jelentek meg, a fenyegető időjárási körülmények ellenére.

Az eseményt a két műsorvezető bevezetőjével, majd a kerékpáros és motoros balesetben elhunytakról való megemlékezéssel nyitották meg, majd ezt követte az ünnepi szentmise délelőtt tizenegykor, amelyet Kádár István apát, nyugalmazott plébános celebrált. A szentmise központi gondolata az alapítvány előző eseményeihez hasonlóan a Mária tisztelet ébrentartása és a fiatal közösségek közötti párbeszéd megteremtése volt.

 

Kádár István apát prédikációjában kifejtette, hogy: „…Mindannyian zarándokok vagyunk az örök haza felé vezető úton, és a mindennapokban, amelyet egyesek autóval, mások bringával, avagy motorral teszik meg, akár a szórakozás, a hobbinak élve, akár a mindennapos munka eszközeként használva. Segítse őket a Boldog Asszony, az ő palástjával oltalmazza a két keréken utazó zarándok társainkat!”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Előző napon emlékeztünk meg a Boldogasszony ünnepéről, amikor is I. (Szent) István királyunk a hagyomány szerint felajánlotta a Szent Koronát a Boldogságos Szűznek. Ezért is jó volt látni, hogy az ünnepi napot követően a zarándoklat keretében sok fiatal, távolról érkező ember gyermeki szívvel és lelkülettel hallgatta a szentmisét, s vett részt a további programokon.

A misét követően került sor a kerékpárok és motorok megáldására. Először a megyei rendőrkapitányság motoros járőreinek képviseletében megjelent járőröket, majd a további motorosokat és kerékpárosokat áldotta meg az atya. Az áldást követően az apát úr a járművek tulajdonosait a biztonságra intette: „Ne feledjük kedves motorosok, hogy mikor közlekedtek, őrangyalok kísérnek, de nem helyettesíthetik személyes jelenléteteket, és figyelmeteket a közlekedés során. Úgy induljatok el, ahogy régi időseink tették a munka előtt, Isten nevében! Így jussatok is célba, Amen!”

A továbbiakban élő koncertet adott a Forrás zenekar, akik figyelembe vették a motorosok igényeit és az ünnepi alkalmat, valamint a szent hely mibenlétét. Mivel ilyen eseményen eddig még nem vettek részt, számukra is új volt, ugyanakkor pozitív élményekkel teli. A programokat követő megbeszéléseken több személy is – mint például Urbán Tamás a Hatvani Motoros Egyesület képviselője – örömét fejezte ki az alapítvány eseményének kezdeményezéséért, mert így a környékbeli motorosokat is összefogásra tudják hívni, és egy közösségbe szerveződve képviselhetik magukat, keresztény értéket vallva.

A Motorosok a Motorosokért Alapítvány képviseletében megjelentek támogatják az alapítvány kerékpáros és motoros zarándoklatát személyes jelenlétükkel, hiszen a Mária tiszteletről és rólunk motorosokról, vagy éppen a kerékpárosokról szól. „Ahány fajta motor, annyiféle tulajdonos, és megannyi életszemlélet, de az bizonyos, hogy kellenek ezek az események, hogy összekovácsolódjunk.” – mondta Pápay Bálint a MOTaMOT képviselője.

A programok időjárás okozta csúszása miatt kevés idő jutott az alapítvány tagjai és az érkező csoportok képviselőinek közös megbeszélésre, azonban több javaslat is érvényre jutott. Ezek eredményeképpen a jövő évben a kerékpáros és motoros zarándoklat tavasszal kerül megrendezésre, amelynek keretében a tervek szerint az élő kerékpárosokért és motorosokért emlékmű kerül megáldásra.

Az alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki a két rendkívüli tehetséges konferanszénak, ifj. Benkóczy Zoltánnak és Pete Ildikónak, a Magyar Keresztény Szövetség tagjainak, valamint minden támogatójának az esemény létrejöttéért és eredményességéért. Köszönjük.szentkut 08 446szentkut 08 504

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x