fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

II. Kerékpáros és Motoros Zarándoklat

szentkut 08 471A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által tavaly kezdeményezett kerékpáros és motoros zarándoklat idén második alkalommal került megrendezésre augusztus 16-án.

Az alapítvány szervezésében létrejött esemény hagyományteremtő célzattal jött létre, hangsúlyozva a kétkerekű társadalom, a kerékpárosok és motorosok védelmezőjének Szűz Máriának a tiszteletét, a balesetmentes közlekedést és a szenthely üzenetét. A tavalyi évhez képest megduplázódott a motorosok és a kerékpárosok száma, egyre többen érkeztek zarándokok az esemény hírére közeli és távolabbi településekről kicsiktől a nagyokig. Nem csak motortípus tekintetében voltak megosztva a résztvevők, hanem korban is. Kerékpárosok is szép számban jelentek meg, a fenyegető időjárási körülmények ellenére.

Az eseményt a két műsorvezető bevezetőjével, majd a kerékpáros és motoros balesetben elhunytakról való megemlékezéssel nyitották meg, majd ezt követte az ünnepi szentmise délelőtt tizenegykor, amelyet Kádár István apát, nyugalmazott plébános celebrált. A szentmise központi gondolata az alapítvány előző eseményeihez hasonlóan a Mária tisztelet ébrentartása és a fiatal közösségek közötti párbeszéd megteremtése volt.

 

Kádár István apát prédikációjában kifejtette, hogy: „…Mindannyian zarándokok vagyunk az örök haza felé vezető úton, és a mindennapokban, amelyet egyesek autóval, mások bringával, avagy motorral teszik meg, akár a szórakozás, a hobbinak élve, akár a mindennapos munka eszközeként használva. Segítse őket a Boldog Asszony, az ő palástjával oltalmazza a két keréken utazó zarándok társainkat!”

Előző napon emlékeztünk meg a Boldogasszony ünnepéről, amikor is I. (Szent) István királyunk a hagyomány szerint felajánlotta a Szent Koronát a Boldogságos Szűznek. Ezért is jó volt látni, hogy az ünnepi napot követően a zarándoklat keretében sok fiatal, távolról érkező ember gyermeki szívvel és lelkülettel hallgatta a szentmisét, s vett részt a további programokon.

A misét követően került sor a kerékpárok és motorok megáldására. Először a megyei rendőrkapitányság motoros járőreinek képviseletében megjelent járőröket, majd a további motorosokat és kerékpárosokat áldotta meg az atya. Az áldást követően az apát úr a járművek tulajdonosait a biztonságra intette: „Ne feledjük kedves motorosok, hogy mikor közlekedtek, őrangyalok kísérnek, de nem helyettesíthetik személyes jelenléteteket, és figyelmeteket a közlekedés során. Úgy induljatok el, ahogy régi időseink tették a munka előtt, Isten nevében! Így jussatok is célba, Amen!”

A továbbiakban élő koncertet adott a Forrás zenekar, akik figyelembe vették a motorosok igényeit és az ünnepi alkalmat, valamint a szent hely mibenlétét. Mivel ilyen eseményen eddig még nem vettek részt, számukra is új volt, ugyanakkor pozitív élményekkel teli. A programokat követő megbeszéléseken több személy is – mint például Urbán Tamás a Hatvani Motoros Egyesület képviselője – örömét fejezte ki az alapítvány eseményének kezdeményezéséért, mert így a környékbeli motorosokat is összefogásra tudják hívni, és egy közösségbe szerveződve képviselhetik magukat, keresztény értéket vallva.

A Motorosok a Motorosokért Alapítvány képviseletében megjelentek támogatják az alapítvány kerékpáros és motoros zarándoklatát személyes jelenlétükkel, hiszen a Mária tiszteletről és rólunk motorosokról, vagy éppen a kerékpárosokról szól. „Ahány fajta motor, annyiféle tulajdonos, és megannyi életszemlélet, de az bizonyos, hogy kellenek ezek az események, hogy összekovácsolódjunk.” – mondta Pápay Bálint a MOTaMOT képviselője.

A programok időjárás okozta csúszása miatt kevés idő jutott az alapítvány tagjai és az érkező csoportok képviselőinek közös megbeszélésre, azonban több javaslat is érvényre jutott. Ezek eredményeképpen a jövő évben a kerékpáros és motoros zarándoklat tavasszal kerül megrendezésre, amelynek keretében a tervek szerint az élő kerékpárosokért és motorosokért emlékmű kerül megáldásra.

Az alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki a két rendkívüli tehetséges konferanszénak, ifj. Benkóczy Zoltánnak és Pete Ildikónak, a Magyar Keresztény Szövetség tagjainak, valamint minden támogatójának az esemény létrejöttéért és eredményességéért. Köszönjük.szentkut 08 446szentkut 08 504

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x