EseményekMotorverseny

Kunmadaras egy csaj szemével

kunmadar 080816 18Péntek este izgatottan figyeltem az időjárás jelentést. Hát nem túl jó hírek: zápor, zivatar, esetleg még jégeső is várható.

Hosszas hezitálás után úgy döntöttem, hogy várok reggel 8-ig, és akkor majd meglátom mivel menjek. Eléggé izgatott voltam e miatt, mert hát azért motoros összejövetelre, mégiscsak motorral jó menni.

Szombat reggel 8 óra: első lépésként szemügyre vettem az eget, felhők után kutatva. Hurrá! Semmi felhő, pont jó az idő egy laza motorozáshoz. Magamra öltöttem motoros gúnyámat és elindultam a benzinkút felé. Gyors tankolás és már indultam is a motoros kánaánba. Valahol 1/3 útnál eszembe jutott, hogy nem pakoltam oda a sisak zsákomat. Na, gondoltam cipelhetem egész nap, de én már vissza nem fordulok. Finom utazótempó közben meggyőztem magam, hogy majd csak megleszek nélküle. Később még nagyobb problémára eszméltem: az eső ruhát is otthon hagytam. Na ezt nem úszom meg szárazon – gondoltam magamban -, de kit érdekel, egyszer élünk!

Végre odaértem. Gyors jegyvásárlás és irány a motoros parkoló. A félkilences érkezésem nem tűnt későinek, mert még alig voltak motorok. Kerestem egy csendesnek látszó helyet, hogy ha lehet ne túl sokan kolbászoljanak mellette. Lezártam a kormányzárat és elindultam a lelátók felé. Letettem magam egy egész tűrhető helyen, és felkészültem a fényképezésre és a kamerázásra.

Tökéletes idő… nem tűz a nap, de nincs is hideg. Tökéletes, mivel eddig minden alkalommal vörösre égett a bőröm. Javában zajlott a kvalifikáció, miközben fürkészem nőtársaim szereplését. Elsőként Szandit láttam meg, mint a Street 125 kategória indulóját. Egy rendkívül szimpatikus leányzó. Úgy nézett ki, hogy nagyon jól megy a motorja. Szurkoltam neki. Majd ahogy haladt előre a kategória, rajthoz állt Matusik Andi is a szoci kategóriás gépével. Úgy tűnt, neki is jól megy, és végül nem is kellett csalódnunk, hiszen ebben a kategóriában első helyen végzett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A moditwin kategória már nagyobb falat, mert nem igazán állt össze a motorja Andinak. Talán az utolsó versenyre sikerül valamit összehozni – gondoltam. A végeredmény itt is alátámasztotta megérzéseimet, hiszen Andi a dobogó második fokára állhatott fel. Rajta kívül van még egy amazon, aki szintén két kategóriában indul. Ő Mucsiné Nana Tünde. Két gyönyörű Kawasakival indul street 600-ban és street 1000-ben. Hihetetlen az a csaj, már ha lehet ilyet mondani egy anyukáról. Ő végül Street 600-ban nem jutott be a középdöntőbe, de az 1000-es gépek közé bejutott a középdöntőbe.

Még több kép a galériában!A csajokon kívül volt még látni való bőven. Bővült a competition kategória is, amiben a jól megszokott Kawasakin kívül, amit természetesen Papp Laci hajtott, ott van még a Tóth Zoli-féle Totti Falcon és a nem minden napi bátorsággal rendelkező Borsay Szabi és Nacsa Zsolti. Erdős Csaba új országos csúcsot állított fel. Az egyre több épített gép és dragster mellett volt rakéta autó és hidrogénperoxid hajtású motor is.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük