EseményekMotorverseny

Dakar 2015 – Laia Sanz az eddigi legsikeresebb női induló

dakar 2015 8A hírek még mindig Laia Sanz-tól hangosak. A nem mindennapi csaj megvédte a nők becsületét az eddigi legnehezebb szakasz teljesítésével.

A változatos időjárási és terepviszonyokkal küzdő mezőny túl van a rali maratoni szakaszán, ahol mindenféle külső segítség nélkül, önállóan kellett teljesíteni a több mint 700 kilométeres távot. Az esőáztatta útvonal sós fennsíkra tervezett szakaszai feladták a leckét gépnek és embernek egyaránt. A korábbi forróság után a hideg és a víz keserítette meg a versenyzők életét.

Ebben a kockázatoktól hemzsegő, sokak számára ismeretlen helyzetben Laia Sanz bravúros ügyességgel állta – szó szerint is – a sarat, így a 8. napon az 5. helyen ért célba, így az összesített listában az előkelő 9. helyen szerepel. Laia korábban azt nyilatkozta, hogy az első 30 helyezett között szeretne célba érni. Eddigi teljesítménye alapján úgy tűnik, minden esélye megvan erre, és talán még a dobogós helyezés sem lehetetlen. Mi mindenesetre szurkolunk neki.

Az egyre fogyatkozó, immár csak 82 motorost számláló mezőnyt erősíti továbbra is Rosa Romero Font, aki a 8. nap után 62. helyen szerepel. Nagyobb rutinja ellenére még nem sikerült feljebb tornázni magát a ranglistán, de már az is nagy szó, hogy a maratoni szakasz után is versenyben tudott maradni.

Sajnos, egyetlen magyar motorosunkon, Dési Jánoson és motorján kifogott a nehezített szakasz és annak körülményei, így nem tudott célba érni Iquique-ban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A quadosok mezőnyében versenyben van még a két női pilóta. Camelia Liparoti a 9. nap után összesítettben a 18., míg a chilei Paula Galvez az utolsó, 21. helyen szerepelt.

A versenyben maradt 72 autós csapat között a Sebestyén Sándor, Bognár József, Jargalsaikhan Damdinbaljir hármas még kitart, és az összesített ranglista 66. helyén ért célba a 8. napon.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük