EseményekKiemeltMotoros túraMotorverseny

Nagyvasak Harca: túraenduro ügyességi verseny és tesztnap

Nagyvasak Harca Nagyvisnyó 2023A helyszín remek választás volt, a falu lakosai kimondottan örültek, hogy kicsit felpezsdül náluk az élet. Hangulata magával ragadó volt, megtisztelő, hogy itt kerülhetett megrendezésre 2023. 08. 26-án a Nagyvasak Harca első országos márkafüggetlen túrenduro ügyességi verseny.

Nagyvisnyó festőien szép, dombos környezetben fekszik. A rendezvényt rengeteg munka előzte meg. A sok egyeztetés után, a verseny hétvégéjének hétfőjén már elindult a csapat egy része és hétközben folyamatosan, ahogy tudtak csatlakoztak a többiek. Kemény kimerítő munka várt rájuk ebben a nagy melegben. A végeredmény: 400 db karó, 2 km szalag, 30 farönk, 20 m palló.

A kitartó, kemény munkának meg lett az eredménye, szombatra készen lettek a gyakorló és versenypályák, kijelölésre kerültek a teszt motoros állomások, a gyerek-motoroztatáshoz szükséges kis pálya, a műszaki állomás és a támogatók standjai.

Szombat reggel már hajnalban kivonult a csapat és nekilátott a végső simításoknak, majd eligazítást követően vártuk a résztvevők és vendégek érkezését.

A versenyzők regisztrációja után, pályabejárás következett, ahol Jeli Attila elmagyarázta a szabályokat majd be is mutatta, hogy milyen feladatokkal találkoznak a versenyzők és hogy ezeken, hogy kell végig menni. A résztvevőknek a verseny előtt lehetőségük volt egy „ismerkedős” próbakört tenniük.

nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 02 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 01 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 03 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 10 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 05 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 08 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 06 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 11 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 07 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 04 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 23 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 09 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 19 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 15 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 18 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 16 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 13 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 cimlap nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 14 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 22 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 21 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 24 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 12 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 17 nagyvasak harca nagyvisnyo 2023 20

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezután pedig elkezdődött a verseny a két kategóriában:

 1. kategória: 160 kg-210 kg közötti önsúlyú motorkerékpárok
 2. kategória: 210 kg feletti önsúlyú motorkerékpárok

A versennyel párhuzamosan egyéb lehetőségek is voltak, például a gyerekek is ki tudták próbálni a kis elektromos motorokat, sima füves vagy akadályokkal nehezített kis pályán.

De tesztmotorozásra is lehetőség volt, 11 motormárka képviseltette magát, amik a következők voltak: BMW, Suzuki, Yamaha, Kawasaki, Honda, Ducati, KTM, Royal Enfield, Triumph, Motomorini, Harley-Davidson.

A tesztmotorok mindegyike hamar elkelt és mehettek is a részvevők egy szép kis karikát:

Nagyvasak Harca Nagyvisnyó 2023

Köszönjük a felvezetést a kedvenc polgár őreinknek.

Zsigovits Norbert és Szőke Márk bemutatót tartottak, melynek nagy sikere volt.

A hangulatot fokozta Vályi István ismert újságíró és „autóbolond”, érdekes és vidám beszélgetéseket hallgathattunk neki köszönhetően.

Nagyvasak Harca Nagyvisnyó 2023A rendezvény kiemelt vendége volt Peres László, a BMW túraendúro (GS) sorozat megalkotója. Megtiszteltetés volt megismerkedni és beszélgetni vele. Sőt még pár vidám fotó is készült.

A verseny közben szépen zajlott, a pályabírók szigorú tekintetét semmi nem kerülte el. Minden hibát másodperc büntetéssel „jutalmaztak”. Izgalmasan alakult a verseny.

Az első feladatban meg kellett találniuk a motor egyensúlyát úgy, hogy egy kézzel megtartva a motort az egyensúly pontján, körbe kellett menni a motor körül.

Ezután visszapattanva a nyeregbe tovább haladhattak a pályán a versenyzők.

Farönkökön kellett áthajtani, árokban szlalomozni, szűk kanyarokat venni, majd egy kisebb elektromos motorra cserélték a saját motorjukat és ezzel is egy rövid részt kellett teljesíteniük. De volt még pallón átgurulás, bója és teniszlabda kerülgetés, pallón motor tolás.

Az egyik versenyzőnek kicsit jobban drukkoltam. Elfogultságom oka, hogy ő a legjobb állatorvos, ahol lakom.

Nagyvasak Harca Nagyvisnyó 2023

Miután minden versenyző végig ment a pályán, az első 6 helyezett megismételte a feladatokat és így kialakult a végső sorrend.

Minden résztvevő, erre a rendezvényre készült egyedi pólóval, bögrével és emléklappal zárhatta a napot. A dobogós helyezettek pedig értékes ajándékokat kaptak.

De nem csak a versenyzők, hanem a nézők és a rendezvényen munkálkodók is izgalmas napot zártak és kedves emlékekkel gazdagodtak.

Mindenki nagyon elfáradt ebben a nagy melegben, de egy csodaszép, kalandos napot zárhattunk.
Bízom benne, hogy jövőre is megrendezésre kerül majd ez a verseny és női indulókat is láthatunk majd.

 

Képek: Dienes Andor, Fülöp Zoltán, Lőrincz Szilvia, HUMDA

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

One thought on “Nagyvasak Harca: túraenduro ügyességi verseny és tesztnap

 • Himer Béla

  Szia.
  Gratula! Jól sikerült írás!
  Miért nem indul itt egy nő sem???
  Mikor gurulunk megint?

  Reply
Average
5 Based On 1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük