HírekMotorokMotorozás

Így bírd ki motoron a vasárnapig tartó hőséget – fogyassz elegendő alkoholt!

kanikula motorozasA kánikula miatt, az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig rendelte el a legmagasabb fokú hőségriasztást. Ilyenkor könnyen rosszul lehetsz a motoron, s történhet emiatt baleset. De mit tehetsz ez ellen?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, szerdától a napi átlaghőmérséklet mindenütt meghaladja a 25 fokot, s csütörtöktől 27 fok feletti értékek várhatóak.

A kánikulában a legfőbb veszélyt a kiszáradás jelenti, ezért most főleg ne feledkezz meg a szervezeted folyadék-utánpótlásáról.

A cukros-, illetve alkoholtartalmú italokat, valamint a kávét kerülni kell – bárhogyan is hangzott el az utóbbi napokban a köztévében, amin felhördült az egész ország… Jó, nevettünk egyet!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tehát, komolyra fordítva a szót, az ételek közül a magyarok kedvenceit, vagyis a nehéz, zsíros pörkölteket szintén hanyagolni kellene erre az időszakra.

Délelőtt 10 és délután 16 óra között nagyon erős az UV-sugárzás, ezért a közvetlen napfényt célszerű kerülni, és nyilván napszemüveget, szalmakalapot viselni.

Nos, ezek voltak a hivatalos információk, tanácsok. Igen, a szalmakalap viselése a motorosok esetében fizikai képtelenség és valljuk be, furcsán mutatna a bukósisakon…

Mindenesetre, kánikulában, agyig beöltözve motoron, olyan, mintha szó szerint főznék az embert egy hatalmas üstben. Ilyenkor lankad a figyelem, ömlik az izzadtság és a szervezet az utolsó folyadéktartalékot is felhasználja a szervezetből.

Itt találod tippjeinket azzal kapcsolatban, hogyan bírd ki ezt a pár napot a hőségben motoron!

A már említett baki az M1 Híradójában – az időjós hölgy valószínűleg az esti sörözésre gondolt már, amikor kimondta, fogyasszunk elég alkoholt a hőségben:

Forrás: idokep.hu
Fotó: Patch

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük