fbpx

Gótikus szenvedély

 

Végre elkezdődött! Először bemelegítettünk, hogy megnyújtsuk, megmozgassuk az izmainkat, s ráhangolódjunk az órára. Majd, a látszólag egyszerű alapállást, és csípőmozdulatokat gyakoroltuk.

Amikor Judit megmutatta, milyen gyönyörűen ki lehet fejezni az érzelmeket egy-egy mozdulattal, könnyűnek tűnt. Azután, rájöttem, hogy nagyon is bele lehet gabalyodni a dolgokba. No, és azt is kiderítettük, hogy a rogyasztás, ami elengedhetetlen a csípőmozgásnál, nálam sokszor elfelejtődik. Mindkét lábunkat be kell rogyasztanunk, hogy igazán szépek legyenek a mozdulatok.

 

A néhol szemérmesnek tűnő, máskor pedig sámánisztikus, erőteljes gótikus hastánc, ha már megtanuljuk a mozgáskultúráját, igazi csatornáját képezheti a belső világunknak. Judit velünk gyakorolt, segített egyénenként mindenkinek. Pár pillanatra, amikor elengedte magát, és láttatni engedte a benne rejlő gótikus szenvedélyt, akkor értettem meg ennek a táncnak a lényegét. Ha az ember lánya azt csinálja, amit szeret, olyan erős, pozitív kisugárzása lesz, ami beteríti a teret.

Sokszor azt látta az oktatónk, hogy kedvetlenek vagyunk, holott csak koncentráltunk a mozdulatok helyes elvégzésére. Na, de aztán elmondtuk Juditnak, és máris megnyugodott.

Az óra harmadik részében egy igazán különleges dologba csöppentem, ahol mindenki kinyílhatott, és a teljes belső lényét sugározhatta kifelé. Szabadabb feladat következett: a testünk minden porcikájával át kellett vennünk a víz mozgását. A már megtanult elemeket, és a spontaneitást vittük bele a hullámzásba. A kreativitását elő kellett vennie mindenkinek, ugyanis kettéoszlottunk: a jó és a rossz harcát imitáltuk, amikor eljátszottuk a „rendes” és a „gonosz” vizek táncát.

Ez a sötét szenvedély, mely a rockot jellemzi, egészen átlényegül valami nagyon különlegessé, amikor az órán vagyunk. Ha valaki igazán magas szintre fejleszti a gótikus hastáncot, olyan kifejező eszközzé válhat, mint a festészet vagy az írás. A testünkkel beszélhetünk, s minden mozdulatából tudni fogjuk a másik táncosnak, mit szeretne elmondani.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x