fbpx
Hírek

Idén is versenyeznek a különc hastáncosok

gotikus hastancTegnap éjfélkor lezárult a IV. Gótikus és Fantázia Hastáncverseny nevezési ideje. Idén is nagy volt az érdeklődés, a helyek beteltek!

Ez a rendhagyó verseny – amely ebben az évben április 11-én a Hungexpo területén megrendezett MondoCon kiállításon szerveznek meg – az orientális tánc kiterjesztéséről szól. Azok a produkciók kapnak bemutatkozási lehetőséget, melyeket eddig nem igen lehetett hol felvonultatni. Minden versenyen akad egy-két „kakukktojás”, mely annyira elüt a mezőnytől, hogy a zsűri legnagyobb jóindulata ellenére sem tudja a többivel összehasonlítani, így megfelelő módon értékelni sem. Holott az induló ugyanúgy felkészült, mint a többiek.

Mások talán évek óta dédelgetnek magukban egy szokatlan ötletet, de el sem jutnak a megvalósításig. Legalábbis eddig nem jutottak el… Ezeknek a formabontó, vagy ha úgy tetszik, kissé elvetemült táncosoknak szeretne színpadot, nemes megmérettetést és szakmai segítséget biztosítani Burány Judit Hóförgeteg, a Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskola vezetője.

A versenyzők a következő kategóriákban állnak majd színpadra:

  • I. Gótikus
  • II. Fantázia
  • III. Progresszív Underground Transztánc – orientális alapokon

Értékelésénél a zsűri figyelembe veszi a megfelelő kosztüm és zeneválasztást, a választott irányvonalnak megfelelő mozgás-kivitelezést. A gothic classic irányvonal esetében a zsűri nem a megszokott hastáncmozgást és kisugárzást kívánja látni fekete ruhában, hanem egy átlényegült, „gothic misztikummal” fűszerezett hiteles előadást! A szervezők mindenképp egyéni ötletekre, kreativitásra sarkallják a versenyzőket.

Ahogy a korábbi években is, 2015-ben is remek produkciókat láthatunk majd ezene a versenyen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x