Hírek

Gothic Belly Dance – hastánc másként…

gothic hastancFebruárban gótikus hastánccsoport indult Budapesten, az Örs Vezér terénél.

Magyarországon még kevéssé elterjedt, de nyugaton elfogadott és közismert a hastánc gótikus irányzata. Az orientális mozgáskultúrából merítkező gothic hastánc-művész nem puszta koreográfiával, inkább performance-szal lép színpadra. Öltözéke, kelléktára, zeneválasztása és előadásának kisugárzása eltér a hagyományos hastáncosétól.

Sokan tévedésbe esnek, és úgy vélik, ha fekete csipképe bújnak, attól már rögtön gótikus lesz hastánc produkciójuk. Pedig ez inkább belső kisugárzás, őszinte „sötét” szenvedély kérdése. Aki nem szereti a rockzene valamely irányzatát, meg sem értheti. Aki üresnek tartja az éjszakát, sosem fog hitelesen gótikus hastáncot előadni.

Tudnivalók:

Időpont: hétfő este 8:00-9:30-ig (igény esetén heti két órát tartunk)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Helye: Kerepesi út 104. (Örs vezér terénél)

Díja: 5000 Ft/ 4 alkalom vagy 1500 Ft/alkalom

Jelentkezés és info: +36-70/638-3420
burany.nagy@gmail.com
http://www.gothichastanc.hu/

Mit kell tudni erről a stílusról? Amerikából indult, milyen meglepő! A lényeg, hogy nincsenek szigorú szabályai. Ez jó és rossz egyszerre. Azért rossz, mert ha nincsenek szabályok, nem tudsz mihez alkalmazkodni. Nem tudod mihez viszonyítani, jó-e vagy rossz, amit csinálsz. Az embernek nehezebb felvértezni magát a negatív kritika ellen.

Azért mégis csak jobb, hogy nincsenek szabályok! Mert így mindenki megvalósíthatja saját álmait! Ha igényes vagy, ha lelkiismeretesen gyakorolsz, ha táncművésszé válsz, ha fel mered vállalni magad, mindenki oda teheti a negatív kritikáját, ahova akarja!

Az órákon elsajátítjuk a hastánc mozgáskultúráját. Érteni fogunk minden egyes mozdulatot. Ha látunk egy videót vagy egy élő bemutatót, elemezni tudjuk majd, mit csinál az illető a testével, amitől úgy néz ki, ahogy. Eközben külön kiemeljük a gothic stílusjegyeit, megtanulunk érzelmeket közvetíteni a testünkkel, az arcunkkal, a mozdulatainkkal. Megtanulunk természetesen mozogni minden kellékkel, mely hozzá tartozhat ehhez a világhoz. És ami nélkülözhetetlen egy valamire való gothic előadáshoz, a kreativitásunkat fogjuk nagy mértékben fejleszteni, újra megtanulunk játszani. Ha valaki már tanult hastáncot, gondoskodunk róla, hogy a szintjének megfelelő feladatot kapjon. Zeneválasztásunk az elejétől kezdve a gothic stílusához illeszkedik majd, bömbölni fog a rock, vagy valamilyen más sejtelmes dallam.

Ha valaki megkérdezné, technikailag miben más a gothic, mint a hastánc többi ágazata, azt mondhatnánk, nem sok mindenben. Ugyanaz a mozdulategyveleg. Attól lesz más, ahogy táncolják és néhány külsőségben. És még valami: a táncos kisugárzása… A hastánc Tőled lesz gothic!

Ha tetszik, és úgy érzed mersz és akarsz táncolni, csatlakozz Te is! Korod, testalkatod, eddigi esetlegesen mozgásszegény életed miatt ne aggódj! Leendő tanárod 8 éves hastáncos múlttal, tanítói gyakorlattal, pedagógus és szakedzői diplomával, már-már túl nagy képzelőerővel és lelkesedéssel rendelkezik.

Az első 5 jelentkező, aki a Csajokamotoron.hu-ra hivatkozik, ajándékba kapja azt az órát, ahányadiknak jelentkezett a sorban!gothic hastanc 2

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük