EseményekMotoros túra

Garázszárási pánik – Kihasználni a motorozásra alkalmas napokat

garazszarasi panik 01A kertben térdig ér a falevél. Munka lenne velük rendesen. Na, akkor holnap ezt szépen elintézem. Nem, nem. A másik énem az időjárás jelentések információit részesíti előnyben, és nem engedi, hogy holmi kerti munkával csesszem el az időt. Menj, és motorozz!

Két barátommal meg is beszéltük, hogy szombaton elugrunk Balassagyarmatra egy ebédre, persze, a kisebb, kanyargós utakon. Nos, jó döntés volt. A cél is, és az út is, így a garázsajtók újra nyíltak a motorok számára.

A csípős szombat reggelen Istvánnal a budakalászi üzleteknél találkoztunk. A hatalmas parkolóban egy veterános csapat is gyülekezett. Ők is kihasználták ezt a késő őszi napot, hogy megfuttassák a Pannóniákat és Csepeleket. Miután István befutott, le sem engedtem szállni a motorról, máris nyeregbe pattantam, és Dunakeszi, illetve Fót érintésével elindultunk Erdőkertesre, ahol Gyuri már tűkön – na jó, motoron – ülve várt minket egy benzinkútnál.

Miután a szombat reggeli bevásárlási pánikban torlódó autósok között elvergődtünk a találkozási pontra, már sokkal felszabadultabbak voltunk. Az előttünk álló útvonalon alig volt forgalom, és így tényleg felhőtlenül élvezhettük az utat, a tájat és a motorozást.

Aki nem fázós, az induljon el jóval korábban, mint mi, így elkerüli a nagy forgalmat, ami valljuk be, csak nyűg. Mi 9 és 10 között verekedtük át magunkat a Budapest környéki autóáradaton, de így utólag jobb lett volna korábban tenni ezt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Amikor már együtt volt a csapat, neki is indultunk az őszi tájnak. Sok helyen motoroztam már itthon és külföldön egyaránt, Balassagyarmaton is jártam, de nem ezen a mostani útvonalon. Egészen elfogadható volt az utak minősége, ami meglepett, és nagyon örültem neki.

Érdemes másnak is kipróbálnia a Vácegres, Galgamácsa, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Galgaguta, Nógrádköves, Becske, Magyarnándor, Mohora és Szügy településeket érintő útvonalat, mely után a fáradt vándor megpihenhet Balassagyarmaton.

Végcélunk egy motorosbarát étterem volt, mely nevét könnyen kitalálhatod, ha tudod ki volt Jaroslav Hasek híres regényének derék katona főszereplője. Aki ide motorral érkezik, az automatikusan 10 százalék kedvezményben részesül.

Én hátul mentem végig, mert korábban sokszor én ismertem az útvonalakat, én vezettem a többieket, de most jó volt nem gondolkodni azon, merre kell menni, csak követtem a többieket, mint az ökör. Olykor levélesőben haladtunk, az előttem haladók pedig felkavarták az úttestre hullott leveleket, mely látványt nagyon szeretem. Ez kimaradt volna, ha én megyek elől.

A fák számtalan szép, a nyári zöld után nagyon változatos színekben pompáztak, és ahogy a napfény megvilágította őket, valahogy már a látványtól is feltöltődött az ember. Sokféle illat is kavarog ilyenkor a levegőben, amit autóban utazva nem nagyon érezni. A száradó levelek fűszerre emlékeztető illata erőteljesen érződött, ahogy átrobogtunk rajtuk.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük