HírekKultúraMotoros filmMotoros zene

Film készül Lemmy Kilmister életéről

Motörhead Lemmy Kilmister életrajzi film

A Motörhead legendás frontembere, Lemmy Kilmister 2015 december 28-án a rák egy különösen agresszív fajtájának áldozata lett. A rockzene Grammy-díjas fenegyereke igazán filmbe illő életet élt. Még életében, 2010-ben megjelent egy egész estés dokumentumfilm Lemmy címmel, amit Greg Olliver rendezett. Később ezt a filmet DVD-n is kiadták. Nemrég Olliver elárulta a sajtónak, hogy jelenleg a Motörhead csillagának életrajzán dolgozik.

“Minden, amit Lemmy-ről hallottál, valószínűleg igaz … nem azért, mert felvett bizonyos rock n ‘roll kliséket, hanem azért, mert ő alkotta ezeket” – mondja Olliver. „Piros Marlboro és Jack Daniels volt a reggelije és speed a vacsorája – így igaz.”

“De a látványos rock’n’roll külsőségek mögött egy lenyűgözően bonyolult, oroszlán szívű ember volt ő, aki végig maradt a pályán, és soha nem adta fel azt a zenét, ami boldoggá tette. Már 2013 óta dolgozunk ezen az életrajzon, ügyelve arra, hogy hű maradjon Lemmyhez, a Motörhead együttes tagjaihoz Phil Campbellhez és Mikkey Deehez, valamint az összes többi emberhez, akik fontos szerepet játszottak Lemmy életében. Ez egy olyan film lesz, amelyre büszkék lehetnek majd.”

A filmet Motörhead menedzserével, Todd Singermannel és Steffan Chirazi íróval közösen készítik, akik mindketten producerként szerepelnek a filmben.

Singerman és Chirazi egy nyilatkozatban azt mondták: „Ez egy óriási, kulturális jelentőségű történet. Ha a hiányának utolsó öt éve bármit megtanított nekünk, az az, hogy egyedibb volt, mint azt bárki tudhatta, mert senki sem érhetett fel ehhez az emberi minőségéhez és a szabadsághoz. Greg Olliver a mi köreink mélyen megbízható tagja, és örülünk, hogy ez a film megvalósul a segítségével. ”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A film végigköveti Lemmy életét a ’60-as évektől, ahogy a ’70-es években a Hawkwind-del zenélt, majd a Motörhead-del folytatott úttörő munkája következik. A film készítése a következő évben kezdődik.

Áprilisban megjelent egy új videó a Motörhead ‘(We are) The Roadcrew’ című számához, amellyel a Crew Nation globális segélyalapját támogatták. Ebben az évben a május 8-at hivatalosan Motörhead Day 2020-nak nevezték el.

A zenekar közösségi média csatornáin a zenekar klasszikus albumának, az Ace Of Spades-nek 40. évfordulóját ünneplik, az Instagramon pedig készült egy szűrő, amely lehetővé teszi a rajongóknak, hogy egy Motörhead maszkot varázsoljanak az arcukra.


Forrás: udiscovermusic, Kép: Facebook

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük