fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Amikor Jason Momoa megmutatja igazi arcát, elindul a vadcsapáson

Vadcsapáson - Road to Paloma Jason MomoaEz a 2014-ben megjelent road movie egy igazi férfiálom megvalósulása. Pontosabban a film készítésének idején mindössze 35 éves Momoa ideális világképét mutatja meg, amiben a nők kicsik, törékenyek és segítségre szorulnak, de szerencsére a férfiak nagyok, bátrak és erősek és megvédik őket. Na meg persze motoroznak.Valószínűleg annak idején nem néztem volna meg a filmet, ha nem lett volna motor a film plakátján. Mivel én nem néztem a 2011-ben megjelent Trónok Harcát, fogalmam sem volt róla, hogy ki az a Jason Momoa. (A sorozatban Karl Drogot alakította, ha valaki még nem tudná.) Most csak azért néztem újra, hogy írni tudjak róla.

Másodszorra sem tett rám túl nagy benyomást a film. Szerintem kissé vontatott, bár kétség kívül gyönyörűen van fotózva. Jó nézni, ahogy a két loncsos, kócos rocker két motoron keresztülszeli Amerikát. Közben mindenféle kalandokba keverednek (na nem túl sokba, azért ne számítson senki akciófilmes tempóra). Mindig tök üres az út, amerre járnak, és legtöbbször naplemente van.

A történet szerint Wolf, az amerikai őslakos, akit Momoa játszik, azért menekül, mert megölte az anyját megerőszakoló fehér támadót, miután anyja belehalt a sérüléseibe. A bűnös nem kapta meg méltó büntetését, mert az áldozat “csak” egy indián asszony volt. Ezért Wolf bosszút állt, és rituálisan kivégezte és megskalpolta a bűnöst. Most viszont őt üldözi az FBI.

Wolf egy springer-villás 1957-es Harley-Davidson Panheaddel menekül (a magyar fordítást nem teljesen értettem, “méböl 57-es, szpringerrel felütve”). Út közben összetalálkozik, egy Cash nevű csavargóval, aki épp a házassági gondjait próbálja alkoholba fojtani a poros országúton. (Egyébkét egyikük sem hord bukósisakot, hogy jobban lobogjon a hajuk, és napszemüveget sem, ami furcsa azért akkora porban, de a szájuk előtt kendő van, mint a banditáknak.)

A kedvenc részem a filmben, mikor Wolf kézzel rúgja be a Harley-t:

Robert Homer Mollohan, a Casht alakító színész egyúttal társzerzője és producere is a filmnek. Karakterben nagyon hasonlít Momoához, bár állítólag ő csak 180 cm magas, míg Momoa 193 cm, és egy évet rá is ver a későbbi Aquaman-re. Szóval szépen egymásra találtak erre a kis kalandra.

Cashnek egyébként egy 1100 cm3-es Yamaha Viragoja van, pedig ő is bírja “a veszélyes verdát”. Mert kell egy ilyen rész is a filmbe, amikor a srácok kibeszélik a motorjaikat. Ebből kiderül, hogy korábban neki is volt egy 1947-es knuckleheadje, de jelenleg nőtartást kell fizetnie, ezért jár “egy vacak Yamahával“.

Pénz nélkül indulnak el Wolf nővéréhez, hogy anyjuk hamvait indián szertartás szerint szétszórhassa a kedvenc tavánál. A film eredeti címe Road to Paloma is jobban utal erre a küldetésre, bár a Google alapján nem sikerült belőnöm, hogy melyik lehet az a Paloma. Út közben pénzt is kell szerezniük – addig hogy tankoltak? – és természetesen bejön a szerelmi szál is.

Kiderül, hogy míg Cash pénzért vásárolja meg a “szerelmet” addig Wolf romantikus típus. Nem csoda, hiszen véletlenül épp feleségébe, Lisa Bonet-be botlik bele egy benzinkútnál Magdaléna szerepében (a név talán Mária Magdolnára utal?). A csinos, magányos nő sajnos nem tudja megjavítani a lerobbant veterán verdáját. De Wolf persze ehhez is ért. A jutalma pedig egy romantikus, szerelmes éjszaka.

Hogy mi lesz a vége, nem mondom el. Ha kíváncsi vagy a 35 éves Momoa csibész mosolyára és az Aquaman előtti kevésbé kidolgozott testére, vagy arra, hogy hogy néz ki, mikor meg van borotválkozva, akkor nézd meg a filmet!

Bár lehet, hogy tévedek, de az isteni Momoát a nyilvános megjelenései alapján pontosan így képzelem el a valóságban, akinek fontos a család, és a barátok, a hagyományos férfi-nő szerepek, a bátorság, az erő, a kaland, a hagyományok és a férfias virtus. Ezek azok az értékek, amik nagyon hiányoznak a mai világban… persze mire számítunk, ha már a nők is motoroznak…

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x