fbpx

Annácska

Családom vérében a motorozás, úgy fellelhető és megállapítható mint a vércsoportunk. Az ősöktől kezdve, gondolok itt Édesapámra, aki ’60-as években a haverokkal, jogsi nélkül, spórolt pénzből űzték a motorozás szenvedélyét.

Több éven keresztül, szinte a fiatalságát felölelte ezt a hobbi. Amikor aztán a szülők ajánlották neki, hogy jó lenne most már legálisan is megülni a „vasparipát”, Édesapám megcsinálta a jogsit. Itt jött a karrierjének a nagy derékba törése. Amikor a kezében tarthatta a jogosítványát, az után, maga se tudta megmagyarázni, hogy mi okból, de többet nem ült motorra! De még utasként sem!!! Ez nem egy vidám happy end, inkább fura.

Édesanyám soha nem csinált motorra jogosítványt, de a motorozásról neki is van egy jó története: Még fiatal volt, amikor az öccsének szülinapja volt. Nyáron már dolgozott. Spórolt pénzén, öcskéjének ajándékot vett. Egy Simsont. De hogy hozza haza? A motort Pásztón vette, de a szomszéd faluban laktak. Kifizette, gondolta nem hagyja ott, lesz ami lesz hazaviszi.

A motoros-boltban megkérdezte, hol van a gáz. Készségesen elmondták neki. Édesanyám rápattant, elindult. Semmi gond nem is volt (mellékesen nem is száguldott vele), de amikor hazaért, elért a házukig, ott jött a gond. Nem tudta, hogy kell fékezni. Ezután egy nagy sikítás, és a kukorica földbe landolás következett. Komoly baj nem lett, anyu öccse pedig majd ki ugrott a bőréből, amikor megpillantotta az álmai motorját, a kukorica fölben.

Annácska profiljaBátyám. Ő olyan szerencsés volt – mivel fiú – szüleinktől kapott egy Simsont. Szerelgette állandóan, tuningolta… Több éven keresztül szolgálta őt. Aztán jött az autós jogsi, ami elcsábította a motorozás szenvedélyétől. A motorozást felváltotta a „kényelemesebb” közlekedési eszköz: az autó. Teltek-múltak az évek, megismerkedett jelenlegi párjával, Beácskával, akinek a Bátyja „nagy” motoros. Így bátyám újra kedvet kapott, újra motorra pattant. Megcsinálta a motoros jogsit, vett egy Kawasaki Z750-es típusú motort, amivel azóta szelik a kilométereket.

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x