CsajokMotoros csajok

Annácska: mindenhová motorral megyünk

DSCF9316Családom vérében a motorozás, úgy fellelhető és megállapítható mint a vércsoportunk. Az ősöktől kezdve, gondolok itt Édesapámra, aki ’60-as években a haverokkal, jogsi nélkül, spórolt pénzből űzték a motorozás szenvedélyét.

Több éven keresztül, szinte a fiatalságát felölelte ezt a hobbi. Amikor aztán a szülők ajánlották neki, hogy jó lenne most már legálisan is megülni a „vasparipát”, Édesapám megcsinálta a jogsit. Itt jött a karrierjének a nagy derékba törése. Amikor a kezében tarthatta a jogosítványát, az után, maga se tudta megmagyarázni, hogy mi okból, de többet nem ült motorra! De még utasként sem!!! Ez nem egy vidám happy end, inkább fura.

Édesanyám soha nem csinált motorra jogosítványt, de a motorozásról neki is van egy jó története: Még fiatal volt, amikor az öccsének szülinapja volt. Nyáron már dolgozott. Spórolt pénzén, öcsikéjének ajándékot vett. Egy Simsont. De hogy hozza haza? A motort Pásztón vette, de a szomszéd faluban laktak. Kifizette, gondolta nem hagyja ott, lesz ami lesz hazaviszi.

DSCF8307

A motoros-boltban megkérdezte, hol van a gáz. Készségesen elmondták neki. Édesanyám rápattant, elindult. Semmi gond nem is volt (mellékesen nem is száguldott vele), de amikor hazaért, elért a házukig, ott jött a gond. Nem tudta, hogy kell fékezni. Ezután egy nagy sikítás, és a kukorica földbe landolás következett. Komoly baj nem lett, anyu öccse pedig majd ki ugrott a bőréből, amikor megpillantotta az álmai motorját, a kukorica földben.

Annácska profilja

DSCF8285Bátyám. Ő olyan szerencsés volt – mivel fiú – szüleinktől kapott egy Simsont. Szerelgette állandóan, tuningolta… Több éven keresztül szolgálta őt. Aztán jött az autós jogsi, ami elcsábította a motorozás szenvedélyétől. A motorozást felváltotta a „kényelemesebb” közlekedési eszköz: az autó.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Teltek-múltak az évek, megismerkedett jelenlegi párjával, Beácskával, akinek a Bátyja „nagy” motoros. Így bátyám újra kedvet kapott, újra motorra pattant. Megcsinálta a motoros jogsit, vett egy Kawasaki Z750-es típusú motort, amivel azóta szelik a kilométereket.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük