fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Megjelent Tóth Reni szólólemeze

Tóth ReniA Kormorán zenekar egyik énekesnője tinédzserként öt évig a Harley-Davidson Bandben zenélt, majd Demeter György mellett a Bulldózerben folytatta. Onnan igazolt át a Rat Boysba, amely ír és country muzsikát játszott.

Tóth Reni 2000 óta a Kormorán énekese. Társaival a patinás etno rock zenekarban hagyományainkat, veretes népzenénket korszerű zenei eszközökkel mutathatja meg. A karcos hangú, Magyar Örökség-díjas Tóth Renáta közel két évtized aktív zenélés után készítette el első szólóalbumát.

„A sors megadta azt is, hogy Deák Bill Gyulával duettet énekelhettem a Blueskirály jubileumi lemezén, az EDDA pedig több koncertjére hívott meg vendégfellépőnek. Vokálozhattam Cserháti Zsuzsának, Demjén Ferencnek és Charlie-nak, és szerepelhettem több rockoperában, így a Megfeszítettben is“ – emlékeztet Tóth Reni, hangsúlyozva:

„A Nem az első … című lemezem ugyanakkor egy újabb beteljesülés. Minden embernek van egy története – az élete, amelyet megtapasztal. Valamennyien megpróbáljuk kifejezni ezt az érzést. Ha ez megérett bennünk és készen állunk rá, akkor lehetőség nyílik arra, hogy megvalósítsuk.“

Tóth Reni énekelte el a Csajokamotoron.hu számára 2006-ban Delhusa Johnny: Száguldás című számának motoros verzióját, amit innen tudtok letölteni. Az elmúlt években a magyar sajtóban hol aranytorkúnak, hol „effektezett tárogató-hangúnak“ becézett énekesnő boldog, hogy számára most megadatott ez a pillanat, így megmutathatja, mi zajlik benne.

„Ezt a lemezt a barátaimmal készítettem, akik előtt bátran vállaltam életem történetét, s akik biztattak arra, hogy nyugodt szívvel mutassam meg legbelső világomat. Énekesként átélhettem, hogy a velem együtt alkotó zenészek, odafigyelve minden rezdülésemre, létrehozták, amire vágytam. Kívánom mindannyiunknak, hogy a dalaimon keresztül érjen össze a lelkünk újra és újra!“ – vallja Tóth Reni.

A különböző zenei stílusokat felvonultató pop-rock albumra Nemes Csaba (Csibe), Dajka Krisztián (Krityó), a Kormorán-gitáros Szabó Miklós és a Nemesis zenei mindenese, Fábián Zoltán írta a zenét, a szövegeket pedig Janky Balázs és Máthé József jegyzi. (A CD megjelenését az ORTT támogatta.)

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x