EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

Ettünk fondüt és elittuk a benzinpénzt – Olasz- és Franciaország túra

ekime motoros tura 2014 12Következő nap sok esőben volt részünk. Szerencsére a montenegrói út után beszereztem egy DIFI esőcsizmát és vízálló kesztyűt, így megúsztam átázás nélkül. DE! Hiába a gore-tex ruha, ha egész nap esik, áthűl a ruha… Szóval Varese Ligure fele csak azt énekeltem egész nap, hogy “Süss fel nap, fényes nap…”, mert már remegtem.

A szálláshelyünk egy keskeny kis úton vezetett fel, aminek a közepe mohás volt… szóval úgy látszik nem gyakorta látogatott helyre mentünk. Igazából annyira pici falucska volt, hogy nem hiszem, hogy 10 főnél többen lakták volna.

A szállásadónk egy 70 éves mamika volt, aki csak olaszul beszélt, de elmutogattuk neki activity módon, hogy ham-ham és rittyentett nekünk egy igazi házi pestos pasta-t. Előtte és azóta sem ettem annyira finom pestot… Hozta a papa borát is nekünk a borospincéből és szintén sütött nekünk sütit. Ezért jók ezek az eldugott szállások, mert szinte mindig kedves vendéglátókat fog ki az ember.

5. napra egy kellemes tengerparti laza gurulást terveztem nagyrészt. Rémálommá vált. Akkora tömeg volt az utakon, hogy 2 óra alatt jutottunk előre 30 km-t. Ez még hagyján, de itt jöttem rá, hogy az olaszok kegyetlen vezetők. A robogósok már felettem és alattam is közlekedtek. Muszáj voltam megtanulni olaszul menni, mindenkit letojva, hajtani előre.

ekime motoros tura 2014 22Embert próbáló volt, de végül egész jól belejöttünk. Ennek ellenére feladtuk és elindultunk inkább a hegyek felé, hogy levágjuk időben, de kilométerben növeljük a napi számlálót. Na itt is megszívtuk. Elértünk egy egysávos hegyi utat és már 50 km-t mentünk, mikor szembesültünk egy lezárással. Leszakadt az út.

Először gondoltunk arra is, hogy letojjuk a tiltást és motorral átmegyünk rajta, de a gyalogos tiltótáblának is volt értelme. Gyalog sem lehetett átkelni a főútig, ami amúgy kb. 5 km-re volt… Így visszafordultunk és mivel már este 5 óra volt, a szállásunk még 200 km-re, így felmentünk az autópályára.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

ekime6

29 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. 2017-ben végeztem gépjárművezető szakoktatóként a Nyíregyházi Egyetemen, gyakorlati- és elméleti oktatóként, ABCDE kategóriában. 2010 óta a szakmában mozgok. Többek között autósiskolánál és műszaki vizsgabázison is dolgozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük