EseményekMotorkiállítás

EICMA 2019, avagy több, mint 500 000 ember nem tévedhet

eicma 2019 cimlapMinden év novemberében Olaszországban, Milánóban rendezik meg Európa legnagyobb motorkiállítását. Egyszerűen nem tudom mihez hasonlítani… és nem csak a meg nem rendezett magyarra gondolok. Nyolc pavilonban és szabadtéri helyszíneken egy óriási jamboree az egész hely.

Nézzétek el nekem, hogy nem fogok az új modellek fejlesztéseiről és lóerő, nyomaték, csillapítás és mittudoménmimég adatairól írni. Egyrészt nem lennék hiteles ebben a témában, másrészt ezt minden szakújságíró megírja, legtöbbször a gyár által kiadott leírások, specifikációk alapján, precízen, pontosan.

Én a kiállítás hangulatát próbálom közvetíteni nektek és megindokolni, hogy miért voltam már ötödjére ott. (Megyek jövőre is.)

Mit láthatsz belül?

Van egy-két ritka motormárka, amit nem fogsz megtalálni a kiállításon, de az ismertek mind ott vannak a Vespától a BMW-ig. És nemcsak hogy ott vannak, hanem akkora flottát állítanak ki, amekkorával Magyarországon már boltot lehet nyitni.

eicma 2019 7

Összehasonlításként: egy-egy nagy név, mint pl. a Honda, BMW, Suzuki területe Budapesten egy fél pavilont betöltene. Természetesen ezekre a motorokra (robogókra) fel is lehet ülni, sőt idén a Harley-Davidson standján az elektromos Harley-kat működés közben is ki lehetett próbálni. (A hangjuk! Ne tudjátok meg!)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha pasiknak írnék, akkor itt kellene részleteznem, hogy milyen lányok vonaglanak a motorokon, hát maradjunk annyiban, hogy vonaglanak.
A legtöbb motormárka standján ruházati termékeket is tudunk vásárolni, így akár a kedvenc …. (mindenki helyettesítse be a kedvenc motorját) pólónkban mehetünk haza, vagy vihetünk vásárfiát.

A felszerelés-gyártókból is sokan megjelennek a kiállításon. A legújabb bukósisakok, dobozok és táskák arzenálját láthatod, különböző ruházati gyártókat és biztonsági kiegészítőket, gumikat, alkatrészeket. Jót szoktam vigyorogni az egymásra halmozott emeletes dobozokon, dobozhoz erősíthető kannákon, kannára és mindenre is szerelhető táskákon. Szóljon nekem még egyszer valaki, hogy mi van a retikülömben!

eicma 2019 3A Touratech-nél fel volt borítva egy motor, az oldaldoboza meg a bukócsöve tartotta és a másik oldalon a dobozon is látszott, hogy már “használták”. Ez meggyőző volt! Ezenkívül nagyon szép kivitelű softshell anyagú motoros ruhákat láttam. Ha robogóznék, biztos szereznék egy motoros “nadrágkosztümöt”. Szóval itt te is fogsz találni olyat, amiről nem is gondoltad, hogy jó lenne.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük