fbpx

EICMA 2019, avagy több, mint 500 000 ember nem tévedhet


eicma 2019 6A rózsaszín gumimelegítő paplanon elgondolkodtam. Mármint, hogy ez komoly?

A kis érdekességeket is nagyon szeretem. Idén több világjáró is megjelent egy-egy kiállítóhelyen. Vagy könyvet írt az útjáról és azt népszerűsítette, vagy a motorjával színesítette a márka standját. Kedvencem a Honda Monkey Róma-Nordkapp túra volt. (Ez már majdnem Babetta.) És szintén jól elvoltam egy újságos pultnál is, még úgyis hogy egy kukkot nem értek olaszul, viszont vásároltam egy női motoros újságot. Kiváncsiságból… A képek szépek.

Az eddigi évekhez képest szembetűnő változás volt az elektromos mindenfélék erősödése. Megkockáztatom, hogy a tér egyharmadán olyan vállalkozások jelentek meg, akik valamilyen elektromos kétkerekű járművet mutattak be. Eszméletlen palettája van már az elektromos bicikliknek és robogóknak, a legkülönfélébb kivitelben, megjelenéssel, vintage stílustól az ufó-modernig, az áruszállító triciklire hasonlító e-robogótól a Maserati e-bicikliig. Finnyoghatok én a Harley hangján, ha ez lesz a jövő.

Mit találsz kívül?

Ez a MotoLive. A legelső és legszembetűnőbb az a földkupac, ami felett motorok repkednek. Néha autók is. Itt képesek minden évben megépíteni egy óriási dombot, amin cross-motor bemutatókat tartanak. Van itt Freestyle Motocross és Trial Acrobatic, mindegyik önállóan is megtöltene egy arénát.

Ha egyszer csak el tudsz szakadni a látványtól, akkor több különböző tesztelési lehetőséget is találsz. Általában robogókat és kisköbcentis motorokat lehet valamilyen épített pályán kipróbálni. Idén a BMW városi szimulációját találtam érdekesnek, ahol robogókkal lehetett kanyarogni.

eicma 2019 9

Hogyan jutsz oda?

Erre sokféle lehetőséged van. Ahogy elnéztem a 8 fokos esőt, igen csak elcsodálkoztam, hogy tele volt a motorparkoló. Szóval sokan mennek motorral. De Milánóba két fapados repülőtársasággal is el lehet jutni Budapestről. A WizzAir Milánó Malpensa repülőtérre közlekedik, a Ryanair pedig Bergamora. Mindkét reptérről van menetrendszerinti buszjárat a kiállítás helyszínére, Fierra Rho expocenterbe. Mindkét busz megállója a keleti kapunál található, ahol a metró is.

Idén, 2019-ben a Wizzair-rel lehetett olyan kört szervezni, hogy hajnalban odarepültem és éjszaka vissza. Egynapos kirándulásként fél 10-től 6, fél 7-ig majdnem állandó menésben, azt gondolom, hogy láttam mindent. Remélem! El tudom képzelni, hogy két napot bolyongok és élvezkedek a kiállításon, de ezt még nem próbáltam. Viszont milánói vársonézéssel együtt is könnyen szervezhető többnapos út, mert a metróval gyorsan a városközpontba lehet jutni.

Ha nem csináltam még elég kedvet az utazáshoz, akkor azt is elárulom, hogy pénteken csajos nap van, nőknek ingyenes.

2020-ban találkozunk?

Jövőre november 5-8-között rendezik meg az EICMA kiállítást. Ha jönnél, írd be a naptáradba jó előre, de beszélhetünk róla a fórumon is.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x