EseményekHírekKultúraMotoros filmMotorverseny

Egy gerincsérülés vetett véget Ana Carrasco idei szezonjának az SSP300 világbajnokságban

Ana CarrascoAna Carrasco szeptember 10-én reggel balesetet szenvedett egy teszt során Estorilban. Mára jobban van, és kiengedték a barcelonai kórházból.

A Provec Kawasaki versenyzője a D4-es és a D6-os háti csigolyáját törte el. Szerencsére a gerincvelő nem sérült meg, a végtagjait is tudta mozgatni a baleset után. Az orvosok végül a legmegfelelőbb és gyorsabb gyógyulás érdekében a lisszaboni Sao Francisco de Xavier kórházból Barcelonába szállították, ahol szeptember 15-én műtéten esett át.

Sajnos ezek után a Supersport 300 világbajnokság szezonjának hátralévő három futamát ki kell hagynia a fiatal versenyzőnek, mert a felépülés nagyjából három hónapot vesz majd igényben.

Ana Carrasco azzal írta be magát motorsport történetébe, hogy 2018-ban világbajnokságot nyert a kategóriájában. Az idei szezonban már többször is dobogóra állhatott, és a múlt hónapban Portimaoban az első helyet szerezte meg. Jelenleg összetettben az 5. helyen áll a bajnokságban 97 ponttal.

Dokumentumfilm Ana álmairól

A motorozás sokáig csak a férfiak világa volt. Készült azonban egy dokumentumfilm, amelynek címe Ride Your Dream. (Regisztráció után ingyen megnézheted.) A 80 perces alkotás bemutatja, hogy már itt is van keresnivalója a gyengébbik nemnek. Ana Carrasco, a spanyol motorversenyző azzal forradalmasította a két kerék világát, hogy már kisgyerek korától üldözi kristálytiszta álmát, hogy egyszer világbajnok legyen ebben a sportban.

A nemrég megjelent egész estés dokumentumfilmben a családjával és a csapatával folytatott bensőséges beszélgetések révén megismerhetjük Ana motivációit, az akadályokat, amelyekkel szembesült, és az álmait, amelyeket folyton üldöz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Karrierje – Murcia egyik kisvárosából indulva a világbajnokság első megnyeréséig – bárki számára inspirációs forrást jelent. Maga Ana egyértelmű példa arra, hogy küzdelemmel és a szívóssággal minden akadályt legyőzhetünk, és izgalmas pillanatokkal teli története arra ösztönöz bennünket, hogy mi is hozzá hasonlóan küzdjünk álmainkért.

Ana jelenleg a teljes felépülésért jelenleg is optimista, és biztos benne, hogy hamarosan újra pályára állhat majd. Ahogy Facebook posztjában is írja: “ami nem öl meg, az megerősít”.

Képek: Facebook

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük