fbpx
EseményekHírekMotorverseny

Kovács Bálint: „Tanulni jöttem Hockenheimbe, hasznosítom az itt tapasztaltakat”

Kovács Bálint H-Moto TeamA H-Moto Team 19 éves versenyzője, Kovács Bálint az időmérőn remekelt az IDM királykategóriájában, ám a futamokon még megmutatkozott a rutintalansága.

A H-Moto Team élversenyzője számára az idei csonka szezon egy újabb nagy megmérettetéssel folytatódott. Kovács Bálint ugyanis az IDM Superbike korábbi bajnokcsapatának – Bayer – Bikerbox – Powered by Yamaichi – tagjaként állt rajthoz a királykategóriában a német bajnokság hockenheimi versenyhétvégéjén.

Háromszor is bukott, ám így sem vallott szégyent

Abszolút nem vallott szégyent Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője az elmúlt hétvégén Hockenheimben, ahol az extraklasszisokkal bővelkedő IDM Superbike kategóriájában állt rajthoz. A 19 éves motoros idén remekel a különböző nemzetközi sorozatokban: cseh csapatával, a New2Projecttel vezeti az Alpok Adria Bajnokság Superbike kategóriájának összetettjét, míg a cseh bajnokságban, az Open 1000-ben pedig a második helyen várja a folytatást.

Kovács Bálint H-Moto TeamMost viszont az IDM 2016-os bajnokcsapata, a Bayer – Bikerbox – Powered by Yamaichi motorosaként kellett bizonyítania a rendkívül erős német bajnokság királykategóriájában. Bálint megállta a helyét, a szabadedzéseken folyamatosan gyorsult, megszokta a motort és a csapatot, és a pénteki nap végére már a 12. köridő volt az övé.

Az időmérőn nyújtott teljesítményére aztán sokan felkapták a fejüket, ugyanis a magyar versenyző olyanokat utasított maga mögé, mint a korábbi MotoGP-pilóta, az idei összes futamot megnyerő Jonas Folger, vagy a sorozat előző két idényben bajnoki címet szerző ukrán Ilija Michalchik.

Első sorból várhatta a rajtot

Kovács Bálint H-Moto TeamBálint fantasztikus kört összerakva a harmadik lett, így vasárnap mindkét futamon az első sorból várhatta a piros lámpák kialvását. Sajnos azonban a 19 éves motoros a versenyeken nem tudta megismételni a kvalifikáción nyújtott teljesítményét, és az első viadalon a 16., míg a másodikon a 17. helyen végzett. Persze szégyenkeznie nem kell, a szombati időmérős eredménye megmutatta, mire lehet képes, ha tanul a mostani tapasztalataiból.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Egy biztos, tanulni jöttem Hockenheimbe, és biztos vagyok abban, hogy hasznosítani fogom az elmúlt napok tapasztalatait. Tény és való, nem minden úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Az időmérős teljesítményem a hétvége legnagyobb pozitívuma, álmomban sem gondoltam, hogy az első IDM Superbike versenyhétvégémen sikerül a harmadik rajtkockát megszereznem. Sajnos azonban ehhez a villanáshoz három bukás is hozzátartozott, ami nagyon megnehezítette számomra a vasárnapi versenyeket.

Kovács Bálint H-Moto TeamEgyszerűen elment az önbizalmam, nem hittem abban, hogy a futamokon is képes lehetek olyan teljesítményre, mint az időmérőn. Az első futamot szabadedzésként fogtuk fel, megnéztük, hogy a motorral minden rendben van-e, majd a második futamon ennek ismeretében szerettünk volna egy jobb eredményt elérni.

A rossz rajtom ellenére elmentem az elejével, ám a harmadik kanyarban jött a gond, és csak nagy szerencsével nem buktam egy hatalmasat. Kifejeltem a plexit, ami eltört, és így kellett teljesítenem a versenytávot. A korábbi esések következtében ráadásul elkezdtek fájni már a végtagjaim is, de ennek ellenére végigmentem, bizonyítva, hogy akár ilyen állapotban is képes vagyok egy ilyen mezőnyben célba érni” – fogalmazott Kovács Bálint.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x