HírekKultúraMotoros zene

Cherry Bomb: újabb női rockzenekar

Cherry BombEzek a lányok igazán szexivé teszik a rock zenét, amit nyomnak. A Cherry Bomb-ból sugárzik a sikk és a vadság.

A zenekarban Mogyoróssy Adrienn énekel, Máté Éva gitározik, Kovács Héda basszusgitározik és Joubert Flóra dobol. Pink, Katy Perry, Christina Aguilera slágerek mellett, hallhatunk a lányoktól Mötley Crüe-t, Danko Jonest és Monster Magnetet egyaránt.

A hölgyemények örömmel meséltek az együttesről, a zenélésről, a koncertjeikről, no meg csajos praktikáikról…

Mióta létezik az együttes?

Évi: ─ Valamivel több, mint két éve alakultunk, akkor kezdtünk el közösen próbálni, az első koncertünk pedig 2010. júliusában volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A nevetek ihletője gondolom a The Runaways zenekar Cherry Bomb című száma volt…

Évi: ─ Ez megoszlik… Bevallom, nekem nem sok közöm van a a Runaways-hez, sőt, semi. Szimplán csak tetszett a Cherry Bomb hangzása, amikor először találkoztam a névvel – nem a dal, hanem egy könyv kapcsán…

Héda: ─ Igen, ezt mindig elmondjuk, hogy vicces, de mindegyikőnk más miatt bólintott rá a névre. Bár megsúgom, nem volt egyszerű menet a névválasztás… Nekem egyértelműen a Runaways kapcsán jött az ötlet, nem akartam véresen komoly nevet, és úgy gondoltam, hogy egy feldolgozás zenekarnak tökéletes egy nagy sláger címe, főleg, ha még az is egyezik, hogy mindkét esetben csajbandáról van szó.

─  Hogyan ismerkedtetek meg egymással és állt össze a banda?

cherry bomb k%C3%A9p 01

Évi: ─ Héda ötlete volt a zenekar, mi ketten már ezer éve ismertük egymást, és pár éve mesélte, hogy szeretne összehozni egy ilyen jellegű bandát, amiben számítana rám is. Adrit szintén ismerte már egy ideje a Gitármánia Táborból, Flórára pedig némi keresgélés után akadt, vagyis egész pontosan egy másik dobos lány ajánlotta. Ez is bizonyítja, hogy akármennyire, egy laza projektnek indult a dolog, már a megalakulás mögött is elég komoly meló állt, nem csak úgy összeszedte Héda az első zenélő csajokat, akikbe belebotlott. Az első koncert után pedig rendesen beindult minden, és hamar túlnőtt egy szimpla kis dolgon a csapat.

Héda: ─ Igen, nagyon vicces, hogy én arra gondoltam, lesz egy zenekarom, amivel két-három havonta csinálunk egy jó hangulatú bulit, akár vendégekkel, amolyan kikapcsolódásképpen, és egyszer csak azt vettem észre, hogy havonta van két-három bulink.

Mi jellemzi a zenei stílusotokat?

Évi: ─ Alapvetően egy laza, rockos vonal, és sok-sok energia. Ugyanúgy játszunk pop dalokat, mint rockot, vagy mondjuk metált. Nem célunk, hogy ugyanúgy játsszuk őket, mint az eredetiek, sőt! De ez mindig adja magát, van olyan dal, amit elég rendesen átgyúrtunk, de olyan is, amin alig módosítottunk valamit. A lényeg, hogy semmiképp sem akarunk görcsösséget, hanem úgy szeretnénk játszani őket, ahogy nekünk kényelmes, és élvezzük, természetesen tiszteletben tartva azért az eredetit.

cherry bomb k%C3%A9p 02

Hogyan válogatjátok össze a számokat, amiket játszatok?

Adri: ─ Ez változó. Mindenkinek vannak olyan dalai, amiket imád, és nagyon szeretne játszani. Feldobja ötletként, és megnézzük próbán, hogy mennyire működik. Ez érdekesen szokott alakulni, volt már olyan, hogy mindenki akart egy dalt, de egyszerűen nem volt jó, nem volt hozzánk illő, vagy nekünk való. Máskor meg – nekem többször is volt ilyen – eleve rosszul álltunk egy dalhoz, és annyira jó lett, hogy az egyik kedvenc számunk lett belőle úgy, ahogy feldolgoztuk.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik. Lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük