fbpx

VI. Dunlop Trophy for Ladies 1. forduló

ladies dunlop1 397A történet talán 2006-ban indult, mikor Bulcsú Rezső megígérte, hogy 2007-ben lehetőséget ad csak csajos pályázásokra. Vagyis az a maroknyi lány, aki akkoriban pályázni járt, rövid időre magáénak tudhatja a Hungaroring aszfaltcsíkját. Ennek a kezdeményezésnek és az elkövetkező évben tovább folytatott sok önzetlen, kitartó munkának köszönhetően 2009-re eljutottunk odáig, elindult az első női gyorsasági kupasorozat.

2009. április 26-a piros betűs ünnepként is bekerülhet a magyar gyorsasági motorsport történetébe, mert ekkor került megrendezésre a BR Organisation Kft. szervezésében Magyarországon először a csak hölgyeknek kiírt gyorsasági kupasorozat – VI. Ladies Dunlop Trophy for Ladies – első fordulója.

Tizenöt bátor amazon nevezett be a futamra. Voltak olyan hölgyek, akik már próbálgatták szárnyukat a férfi mezőnyben is, de a lányok zöme életében először most állt fel a rajtrácsra, alig egy-két szezonos, vagy csak pár alkalmas pályamotorozási tapasztalattal. Ez a mezőny soha sem rajtolt még el így együtt, de mint tudjuk a puding próbája az evés, így ennek is be kellett következni. A piros lámpa kialvásával hihetetlen izgalmak mellett a lovak közé csaptak a csajok, és megindultak, hogy a versenytávot teljesítsék.

A hölgyek kitettek magukért, és igazán izgalmas versenyt produkáltak. Szinte mindenki megtalálta a párját, így egymással harcolva, fej-fej mellett küzdöttek a hasonló tudású résztvevők a kockászászlós leintésig. A szervezők, hozzátartozók, nézők, no meg a pályabírók és a segítő személyzet is talán jobban izgult, mint valaha bármely versenyen az elmúlt években a Hungaroringen.

A legnagyobb harc a 4. és 5. pozícióért alakult ki, hihetetlen oda-vissza előzéseket produkáltak a lányok. Kutasi Kelly és Majzik Ibolya, időnként off-road módon a rázókövön és mellette a műfüvön száguldva.

Az első helyet toronymagasan Magyarország valaha volt legeredményesebb motorversenyző-nője, világbajnoki résztvevő, a tavalyi Női Európa-bajnokság összetett 3. helyezettje, Kovács Nikolett szerezte meg, majd egy perccel a mezőny előtt beérkezve.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x