fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Doro Pesch a szőke boszorkány

altA heavy metal világ fűszeres okkult erotikájának egyik képviselője Doro Pesch, német énekesnő.

A boszorkányság és az okkultizmus iránti érdeklődés helyezte Doro-t azon énekesnőkkel egy trónra, akik a szerelemmel szemben, a nyers szexualitást helyezték előtérbe munkásságuk során.

A bizarr csajok, mint Lita Ford, Lee Aaron, merész dalszövegeikkel, fotóikkal, klipjeikkel, beírták magukat az őrült rock történetébe.

Doro-t sokan a Warlock együttes hőskorából ismerik, hiszen a hölgyemény volt az énekesnő a bandában. Az 1982-ben, Düsseldorfban alakult zenekar eleinte német klubokban játszott, majd 1984-ben felvette első albumát, Burning The Witches címmel. Később, a folyamatos tagcserélődések miatt nem maradhatott meg a Warlock név. Doro ekkor saját nevén szólókarrierbe kezdett.

A szép szőke lány, Dorothy Pesch, 1964. június 3-án született Düsseldorfban. Tiniként már egy heavy metal bandában, a Snakebite-ban énekelt. A sorban a Beast együttes következett, majd a végső állomás, a Warlock, mely meghozta a világhírnevet a lánynak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

altDémoni kötődése a sötétséghez, olyan inspirátoroktól származott, mint Rob Halford (Judas Priest), Janis Joplin, vagy a Black Sabbath.

Mindenhol igyekezett követni ezeket a nem mindennapi hajlamokat… A dalszövegekben arról énekel, milyen az erotikus tánc a démonokkal, egy igazi ördögi Metal Tango. A gonosz érintése pedig ott van a szemeiben és az elméjében…

Az albumok borítói is méltán tükrözik a tartalmukat, mind egy sötét boszorkányról árulkodnak. Doro vonzalma az okkultizmushoz, lehetővé tette, hogy első női énekesként lépjen fel a nyolcvanas évek közepén a Monsters of Rock fesztiválon.

A siker nem maradt el, mert ezek után jött egy közös turné a Megadeath-el, melynek elő zenekaraként léphettek fel a Boszorkánymesterek. A grafikus állását, egy Judas Priest turné kedvéért adta fel az énekesnő.

Úgy tűnik, megérte, ugyanis együtt dolgozhatott a szakma nagyjaival, mint Slash, Gene Simmons, Udo Dirkschneider, vagy Tarja Turunen.

Sőt, 1995-ben színésznői képességeit is megmutathatta, ugyanis szerepelt a német televízió egyik műsorában, a Verbotene Libe-ben.

Doro Pesch, elmondása szerint a metallal kötött örök szövetséget. The Want című dalában, oly találóan arról énekel, hogy „… sohasem akartam a mágiába keveredni, a mágia keveredett belém.”

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x