fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Anneke van Giersbergen Budapesten játszott

anneke-van-giersbergen1A híres hollandiai énekesnő, Anneke van Giersbergen egy szintén nem mindennapi zenésszel, Arjen Lucassennel (Ayreon) fővárosunkban mutatta meg tehetségét.

Február 17-én tehát a szerencsések szem- és fültanúi lehettek a duó koncertjének a Planetáriumban.

Többek között az volt az érdekessége ennek az előadásnak, s érezhetjük szerencsésnek magunkat, mert a közös tavaszi turnéjuk során legtöbbször Anneke és a bandája lépnek fel, Arjen pedig csak néhány helyszínen mutatkozik a színpadon.

Közös lemezük, a The Diary dalai mellett természetesen megszólalnak a bemutató-sorozaton régi Ayreon és The Gathering klasszikusok.

A különleges hangú és hajszínét változtató énekesnőre akkor figyeltem fel, amikor olvastam, hogy The Sirens elnevezéssel turnéra indul két másik remek zenész csajjal, Liv Kristinnel és Kari Rueslatten-el.

Az énekesnő 1973. március 8-án született Hollandiában, Sint Michielsgestelben. Már az iskolai kórusban bontogatta apró szárnyait, majd tanulta is az éneklést, és több együttesben közreműködött.

A Bad Breath-ben bluest, dzsesszt, folkot, funkot játszott, majd eljött 1994 és a The Gathering. Egészen 2007-ig volt oszlopos tagja az együttesnek.

Ezután saját zenekarában domborított, az Agua de Annique-ben, ahol megalapozta szólókarrierjét. Sorra jelentek meg az albumai, sőt még a barátai lemezein is énekelt, például a Within Temptation Black Symphony című számán.

Az Everything is Changing című, 2012-es albuma már saját nevén jelent meg. A legmegtisztelőbb elismerést jelenthette számára, amikor jelölték az Edison-díjra hazájában, „A legjobb női előadó” és a „Legjobb album” kategóriákban.

És hogy miért érdekes Arjen Lucassen? Nos, azért, mert az Úr Hollandia egyik legismertebb előadója. Anneke-vel régóta ismerik egymást, dolgoztak már együtt, először 1998-ban.

Most pedig létrehoztak közösen egy zenekart The Gentle Storm néven. Kétlemezes koncept albumuk, a The Diary két részből áll: egy keményebb, metal-válogatásból, valamint egy népzenei hatású dalcsokorból.

Biztosan nagyszerű élmény lehetett élőben hallgatni két ilyen tehetséget!anneke-van-giersbergen-arjen-lucassenAnneke-van-Giersbergen-Everything-Is-Changing

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x