fbpx

Brody Dalle az örök lázadó

alt

Brody 1998-ban megalapította második zenekarát, a The Distillers-t. Dalszövegeit a gyerekkori emlékei ihlették, a felgyülemlett düh inspirálta. El kellett mondania, ami benne volt.

2003-ban elvált Tim-től, és a nevét visszaváltoztatta Dalle-re, ami egyébként onnan jött, hogy kedvenc filmje, a Betty Blue sztárja, Beatrice Dalle a példaképe volt. A haját miatta festette be szőkéről feketére.

Később, Brody-ra újra rátalált a szerelem, Josh Homme személyében, aki a Queen of The Stone Age banda frontembere volt. 2006-ban megszületett kislányuk, Camille.

A The Distillers kezdetben pörgős punkot játszott, majd később más lett a hangzása, a harmadik lemeznél áttértek a punk rockra. Az első két albumot a Hellcat Records-nál vették fel, majd átigazoltak a Warner-hez, Brody és Tim válása után. Ekkoriban vágatta le a frontasszony a taraját, és felhagyott a fura hajviseleteivel. A The Distillers 2005 második felében két tag kiválása után, sajnos feloszlott, ami nagyon megviselte az énekesnőt.

Brody-t egyébként nagyon inspirálta Courtney Love, nem véletlenül tartják Courtney „legjobb tanítványának”, aki még rajta is túltesz. „Rólam is annyi szemétséget összehordanak az emberek féltékenységből, hogy figyelmen kívül hagyom, amit Courtney-ről mondanak. Az első lemezük megváltoztatta az életem” – nyilatkozta a Magyar Tarajnak.

Egy másik nagy példaképe Wendy O. Williams, de nagy hatással volt rá a The Ramones, a Discharge, a Sonic Youth. Közös turnén vett részt a Garbage-al és a No Doubt-al.

Arra a kérdésre, hogy szerinte ki volt a legfontosabb nő a punk rock történetében, a következőt válaszolta Brody: „A punk összes papnője fontos szerepet töltött be, mindannyian egyformán értékesek. Mindet ugyanúgy szeretem…”

Reméljük, Brody visszatér a „papnők” közé, és megörvendezteti rajongóit még jó pár punk rock albummal.

CsamShop motoros pólók 2023 május

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x