fbpx

Tökéletesen szép?

altA tetoválók olyan művészi alkotásokat készítenek az emberi bőrre, melyek szépsége a festményekével egyenértékű.

 

Ámulatba ejtő tetoválásokat lehet látni, melyek a tökéletességig vannak fokozva. Ezek lehetnek első munkák, a még szűz bőrre, de akár takarások, javítások is.

 

 

De mi van akkor, ha ragaszkodunk a tökéletlenséghez? Ha valamiért kedves a szívünknek egy minta a bőrünkön, pontosan azért, mert kicsit el van rontva, pontatlan, esetleg szép emlék…

Talán egy átmulatott éjszaka után, reggel felébredvén, meglátjuk, hogy valami újdonság van ránk varrva. Nem értjük, miért és hogyan történt, emlékezve itt a Másnaposok című filmhez hasonló estékre… Pár év múlva, ha csak ránézünk a mintára, eszünkbe jut az a bizonyos, „hogy is történt dolog” és jót derülünk rajta a barátainkkal. Egyik ismerősömmel hasonló esett meg pár éve, az egyik motoros találkozón, reggel felébredve. Azóta is nevet rajta.

Egy jó barátnőm, még szárnyait próbáló tetováló lévén, nem a legtökéletesebben dolgozott, amikor az első modellei közé kerültem. Nem lett olyan szabályos az a kör, a vonalak itt-ott rakoncátlankodtak. A festék sem mindenütt egyformán jutott a bőrömbe. Megbeszéltük, hogy majd átüti még egyszer a tetkót a hölgyemény. Valamiért mindig elmaradt a dolog, el is feledkeztünk róla, de most már úgy érzem, jobb így.

Valaki azt mondta nekem, hogy ez így szép, a maga tökéletlenségében. Elgondolkodtam ezen a mondaton, mert mindig a tökéletességre törekszem az életemben. Alig vártam a mintával kapcsolatban is, hogy át legyen ütve, pontosan ezen okból. De, végül rájöttem, hogy akkor nem úgy emlékeznék a varrásra, ahogyan most.

Hiszen, ha ránézek a mintára, mosolygok magamban, mert eszembe jut, mennyit nevettünk tetoválás közben, hogy félt a csajszi, biztosan jó lesz-e, nem fáj-e nagyon, van-e még söröm, indítsuk újra a CD-t… Az egyenetlen vonalak pedig olyanok, mint az írni tanuló gyerekek kezdő betűi, ékes bizonyítékai a folyamatosan csiszolódó kézírásnak.

Tehát, úgy érzem, megvan a maga szépsége a tökéletes és a tökéletlen dolgoknak is. Ti hogy gondoljátok?

Várjuk a személyes történeteiteket, ha van „tökéletlen” tetoválásotok, amit semmi pénzért sem tűntetnétek el! A sztorikat, fotóval mellékelve, a [email protected] címre várjuk, hogy készíthessünk egy összeállítást a Ti történeteitekből.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x