fbpx

Biztató jelek az ellopott világjáró motor megkerülésére és az út folytatására

tim sleethBiztosan sokan hallottatok Tim Sleeth-ről, a világutazó motorosról, akit Budapesten utolért a végzet, és akarata ellenére meg kellett válnia szeretett motorjától.

Aki nyomon követte eddigi útját, az tudhatja, hogy milyen sok, nálunk szegényebb országban járt, de sehol nem tűnt el semmije, nem lopott el tőle senki semmit, bár ő is tudatosan figyelt a biztonságra.

Mióta Budapesten megtörtént vele az egyik legrosszabb dolog, a sok segítőkész embernek köszönhetően felsejlett a remény arra, hogy előkerül a szívéhez annyira közel álló motor. A keresésben, az ügyintézésben nagy szerepet kapott Ferry (Ferry Custom Bikes), aki ahol csak tudja, támogatja a világutazót. Az eset publikálása és a motoros társadalom megmozgatása mellett főként a nyelvi nehézségek áthidalásában segít neki. Tim nem beszél magyarul, így a rendőrségi ügyintézés elég nehézkes, mivel a rendőrök angolul nem tudnak.

Tim reménykedik abban, hogy útját saját motorján folytathatja, mert a hírek, és az eddig talált nyomok alapján jó esély van arra, hogy előkerül a motor. Állítólag valaki látta is a motorját, és szólt neki. Továbbá egy videofelvételre is várnak a keresésben résztvevők, melyen állítólag pontosan látszik az eset, így ez az anyag is hozzájárulhat a sikeres nyomozáshoz.

Tim továbbá reményét fejezte ki arra nézve, hogy még nem szerelték darabokra a motort, és majd egyben találnak rá. Ha bárki megtud valamit, vagy netán látja valahol a kék-fehér-fekete, telematricázott Suzuki DRZ 400-at, melyen extra nagy méretű üzemanyag tank van, mindenképp keresse Tim Sleeth-t vagy Ferryt a Facebook-on! Minden információ nagy segítség lehet.

Elmondása szerint, minden magyar, akivel találkozott nagyon segítőkész volt vele, és mindent megtett azért, hogy valamelyest könnyítsen a helyzetén. Továbbra is szereti Budapestet, így ezt az esetet nem kapcsolja össze a várossal. Megjegyezte, hogy úgy látja, minden helyi embert, aki tud a dologról, nagyon bosszant az eset és az, hogy épp itt történt a lopás. Tim hallott már a korábbi világutazókat ért hasonló esetekről, melyek szintén Budapest nevéhez fűződnek.

Elképzelhető, hogy egy kölcsön motorral kell folytatni útját Londonig, de a legszívesebben a saját, megkerült motorjával fejezné be ezt a szakaszt. Nagyon sok szép emlék, élmény fűzi Timet saját motorjához, mivel a hosszú út során nagyon összenőttek. Számtalanszor elmondta azt, hogy mennyire reménykedik abban, hogy visszakapja. Mi is reméljük, hogy ez így lesz, és a három kontinens 21 országát megjárt motor újra gazdája alatt teljesít szolgálatot.

Tim eredeti terve az volt, hogy Afrikába és Amerikába is eljut az angliai befejezés előtt, de most úgy látja, le kell rövidítenie az utat, így a londoni megérkezéssel befejezi útját.

Szívből reméljük, hogy a sok segítség nem marad eredménytelen, és hamarosan újra felpakolhatja kedvenc motorját Tim Sleeth, és tovább követhetjük őt, és világjáró utazásait. Ha mégsem kerülne elő a gép az indulásig, a Honda Hungary által biztosított kölcsön motorra bizton számíthat. 2014. október 22-én, szerdán, egy ünnepélyes búcsúztató, egy nyilvános start kertében bárki elköszönhet Tim-től. A start a Honda Hungary budaörsi központjánál lesz 13:00-kor.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x