fbpx

Női Ideál: Suzuki GSX-R 600 2011 Teszt

suzuki gsx r 600 2011 3Annyi élményt kaptam, hogy kicsit nehéz is fogást találnom. Amivel szembetaláltam magam: egy gyönyörű szép motor!

Minden porcikájából sugárzik az erő, a design a jól megszokott és megszeretett Suzuki stílusjegyeket adja vissza a 2011-es GSX-R 600-as. Ördögfejre hajazó első lámpa, „tangával” bevágott csábító hátsó. Az idomok száma idén sem változott, ami azt jelenti hogy a 2011-es modellnél sem lett kevesebb, több pedig effektíve nem lehetett, révén már így is kismillió atomos a gixer puzzle.

Az imádott kipufogó az EU3-as normáknak kötelezően behódolva itt is egy minimalizált produkció, de hozzá kell tennem, hogy messze nem a legrondább! Sőt, egész csinos, könnyű, titán végdobbal kiegészített dob szolgáltat kellemes audioélményt.

Rövid összeszokási időszakot követve olyan érzésem támadt, mint az új bőrruhámmal anno, pöpecül összesimultunk, felvettem a motor stílusát, pillanatok alatt azonosultam a szerkezettel. Fantasztikus élményt ad a Gixer, 172 centis magasságomhoz perfekt ülésszögben „pöffeszkedve”, sportmotoros mivoltától eltekintve egész kényelmes motor, és csont nélkül elérhetőek a kezelőszervek.

Ez a komfort és biztonságérzet nagyban hozzátesz a vezetési élményhez. Sokkal biztosabban vállaltam be a kanyarokat és a különböző helyzeteket. A 600-as GSX-R eredendően nem egy Sradhoz vagy Busához hasonló „birkózó” motor. Nem kellett betépni a kanyarokba, nem kellett küzdenem a terelgetésével se kis tempónál se nagyobb sebességnél – egyszerűen követte a gondolatmenetemet.

Még több kép a galériában!Remek futóművel megáldott motor, nem igaz az az állítás, hogy nem lehet zavarba hozni, de sokkal nagyobb ökörségek kellenek hozzá. Egy percig sem fordult meg a fejemben, hogy gáz van, amikor a motor feneke elindult a kanyarban. Annyira stabilan veszi a kanyarokat és az akadályokat, hogy előbb jutott eszembe az élmény érzet, mint az Úúúúúrsiten eldobom a vasat! Szerintem ez a hölgyek számára hatalmas mezei pirost jelent.

Végre egy sportmotor, ami azt mondom igazán nőknek is való. Mind magasságát illetően, mind a tulajdonságait érintve. Pár napig volt nálam a moci, de többször is rákéredzkedtek nők, ki akarták próbálni milyen rajta ülni, mi lenne, ha nekik is ilyen motorjuk lenne. Ide tartoztak motorosok és mozgó, „utas” névre hallgató vesevédők egyaránt. Volt, akinek szimplán a motor tetszett, volt, akinek az tetszett meg, hogy piros lámpánál mindkét lábam telitalppal a talajon volt.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x