EseményekHírekMotorverseny

Bányákból patakmederbe – minden lesz, ami a tereprallye

Riverside Baja tereprallye 2022 előzetes

Az április elején immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Riverside Baja valamennyi szakasza élvezhető lesz mind a versenyzők, mind pedig a nézők számára.

Valamivel több, mint egy hét múlva – április 1-től 2-ig – rendezik meg Pápoc központtal a 2022-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság viadalát, és utóbbi esetében immár hagyományosan a Riverside Baja lesz az idénynyitó versenye. Idén Kapuvárról indul és szombaton szokás szerint Pápocon zárul a viadal.

A Riverside Baja főszervezője, Garamvölgyi Zoltán szerint ezúttal minden szakaszon szinte testközelből tapasztalhatják meg a nézők, mitől is olyan élvezhető sport a tereprallye.

A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt, míg 2019-ben, a jubileumi ötödik versenyen – szintén az eső miatt – az eredetileg kijelölt pályákat teljesen meg kellett változtatni. Tavaly pedig talán a verseny történetének legjobb viadalát sikerült megrendezni, ráadásul a részvételi rekord is megdőlt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Riverside Baja tereprallye 2022 előzetes

Idén, akárcsak 2021-ben, a 2022-es Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság szezonnyitója lesz a verseny, és Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője elárulta, Pápoc, Himod, Vönöck, Kemenesmagasi, Vitnyéd és Kapuvár lesz az idei verseny házigazdája. Kiemelte, rengeteget segített abban, hogy az idei versenyt meg lehessen rendezni, hogy a felsorolt települések szinte egy emberként álltak a viadal mögé.

„Nagyon köszönöm a verseny biztonsági főnökének, a pápoci születésű Németh Sándornak a segítségét, és külön öröm számomra, hogy az első napon, április elsején visszatérhet a tereprallye Kapuvárra, ahol Hámori György polgármester úrral egyeztetve egy hatalmas buli keretein belül tudjuk megrendezni a rajtceremóniát, ugyanis fellép a régió egyik nagy kedvence, Essem is, majd a helyi Jam Pub-ban rendezhetjük meg a verseny hivatalos megnyitóját” – mondta Garamvölgyi Zoltán.

A szakember elmondta, a résztvevők létszámára alaposan rányomta a bélyegét, hogy a lengyelek a rengeteg egyeztetés ellenére ugyanerre az időpontra tették a bajnokságuk nyitó versenyét, ám az 51 autó, kamion, motor és quad így is remek versenyt vívhat majd április elején. Kiemelte, hogy mind a hét szakasz – ebből kettő 13 kilométerest pénteken, majd egy 4, illetve négy 50 kilométeres lesz szombaton – érinti a nézői szempontból szinte tökéletes vitnyédi és pápoci bányát.

Riverside Baja tereprallye 2022 előzetes

„Ha valaki igazi látványra vágyik, az a szombati szakaszoknál előbb a vitnyédi bányát, majd a Lánka patak környékét keresse fel. Előbbi esetében egy körpályán, nagy ugratókkal igazi közönségbarát versenyt tudunk rendezni, míg utóbbi esetében mindig innen rajtol a mezőny és a mederben halad majd végig. A cél Pápocon lesz szombaton délután, ahol az ünnepélyes díjátadót is megrendezzük” – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán.

A sportág rajongói az egész viadalt nyomon tudják követni a verseny hivatalos Facebook-oldalán, ahol folyamatosan frissülő, fotós beszámolók segítségével lehet naprakész mindenki a Riverside Baja eseményeiről és eredményeiről.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük