fbpx
EseményekHírekMotorkiállítás

2022-ben sem lesz AMD motorépítő világbajnokság

Dima Golubchikov Zillers Garage in Moszkva motorépítő világbajnok

Hiába tűnik úgy néha, hogy lassan visszatérhetünk a covid előtti életűnkhöz, sok jel mutat arra, hogy már soha nem lesz minden ugyanolyan. Soha többé nem tudunk majd felhőtlenül szórakozni egy fesztiválon vagy félelem nélkül látogatni egy több tízezres kiállítást. A motoros szakma és a szervezők tudnának mesélni…

Most nem arra gondolok, hogy a lezárások miatt nem lehet nagy rendezvényekre menni, hanem arra, hogy a szervezők és a tulajdonosok is megpihentek, volt idejük átgondolni a fontossági sorrendet és átlátni az új trendeket. Ahogy a bezártság miatt mindenki az online világ felé fordult, az élő rendezvények csillaga sajos leáldozni tűnik.

Ne így legyen, de sokan még mindig félnek, a mellettünk levő országokban ismét szigorítanak, és nem csodálom, ha a rendezvényszervezők belefáradnak a bizonytalanságba. Ez pedig egy több tízezres rendezvény esetében iszonyú pénzeket emészt fel. Hiába az elhivatottság, mindenkinek véges a zsebbenyúlási lehetősége.

Az AMD Magazin és a World Championship of Custom Bike Building tulajdonosa, Robin Bradley bejelentette, hogy 2022 októberében mégsem lesz “AMD” döntő a kölni expón, az Intermoton Németországban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az ‘AMD’ program beláthatatlan ideig szünetel, “megvizsgáljuk a rendezvényprogram jövőjének lehetőségeit – olyan lehetőségeket, amelyek egy életképes, fenntartható és jövőbe mutató formulát képviselnek” – mondta Bradley.

Az ‘AMD’ történetét értékelve Bradley a következőket nyilatkozta:

“Amikor az 1990-es években elkezdtünk részt venni abban, hogy magazinunk nevét kölcsönözzük a Custom Bike Show-k támogatására Európában (a Custom Chrome-mal együtt), a Custom alkatrészek és kiegészítők piacának legjobb évei még hátra voltak. Ahogy a 2000-es években az egyedi építési piac fellendült, az AMD világbajnokság virágzott.

Minden bizonnyal nagy szerepe volt abban, hogy megváltoztassa a custom motorkerékpár-kiállítások struktúráját, színpadi értékeit és profilját. Büszkén mondhatom, hogy a legtöbben osztják azt a nézetet, hogy ez a piac javára változott, és nagy szükség volt az integritásra – különösen az kategóriák és a bíráskodás tekintetében.

Nem kérdés, hogy az ‘AMD’ továbbra is népszerű és erőteljes koncepció, amelyet világszerte csodálnak. Bebizonyosodott, hogy életképes és értékes bemutatója annak a tervezési és mérnöki kiválóságnak, amely mindig is létezett, és még mindig létezik a nemzetközi custom motorkerékpárok piacán.

AMD motorépítő világbajnokság logó

Küldetésünk fontos része volt a ‘hírverés’. A Custom Show iparról sokan alig hallottak, mielőtt az “AMD” program olyan fókuszt adott volna neki, amellyel a szélesebb közönség is azonosulni tudott. Létfontosságúvá vált, hogy az egyedi motorkerékpárépítők világszerte szélesebb közönséghez jussanak el, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy szerepet játszottunk ennek elérésében.

 

Címlapfotó: Dima Golubchikov a moszkvai Zillers Garázsból – itt az ‘Insomnia’-val – a szinte teljes egészében kézzel készített, turbófeltöltős Yamaha SR 400-asával. Dima jelenleg is az AMD Custom Bike Builder világbajnok.

 

Lapozz a folytatáshoz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x