HírekMotorbemutatóMotorok

Az oroszok ötkerekű ATV-t építettek egy Uralból – VIDEÓVAL!

Ötlekekű Ural ATVA Garage 54 csapata őrült autóbuzikból áll, akik szívesen hajtanak végre hihetetlen autós kísérleteket. Eddig nem igazán nyúltak motorkerékpárokhoz, de ez most megváltozott. A csapat egy oldalkocsis Uralból ötkerekű ATV-t csinált.

Az Ural már önmagában is fantasztikus gép, hiszen olyan helyekre tervezték Oroszországban, ahol az utak rossz állapotban vannak, vagy egyszerűen nem is léteznek. Akár kétkerék-meghajtással is megvásárolhatóak. A Garage 54 átalakítása megpróbált javítani az eredeti strapabíráson, és a plusz kerekekkel még stabilabbá is tették a gépet.

A Garage 54-től megszokott módon az átalakítást nem bonyolították túl. Egy alapos tisztítás után leszerelték az oldalkocsit és a hátsó kereket. Egy segédváz segítségével 4 kerékkel szerelték fel, mert úgy vélték, hogy három kerékkel megépítve nem lesz elég nehéz a motor hátulja, így a hátsó kerekek kipörögnek és felmelegszenek majd.

Amit tudni illik az oldalkocsis Ural-ról

Egy első kerék meghajtású Moskvitch tengellyel kiegészítve a hátsó kerekeket is meghajtották jobb eredmény érdekében. Ezután még a rugózást kellett valahogy megoldani, hogy az egyenetlen úton minden kerék leérjen a földre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

A végeredmény nem lett tökéletes. A nyári gumik a hátsótengelyeken kipörögtek a hóban az első teszt során, ezért szöges, téli gumikat raktak az Uralra. Ezzel a módosítással valamit javult a helyzet, de azért van még meló a motoron, hogy tökéletes szórakozást nyújtson az unatkozó orosz elvtársaknak.

 

Forrás: Jalopnik

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Az oroszok ötkerekű ATV-t építettek egy Uralból – VIDEÓVAL!

  • Tóth F. Csaba

    Ezek azok az arcok, akik egy ZIL-130-as fülkét alakítottak át amerikai pickup stílusra, metálkék színben, óriási vörös csillaggal? Azt láttam. Az döbbenetes.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük